DA SE NE PONOVI 2006. i HAJDI KLUM

Autor:

Sport

01.12.2017

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija danas (16.00, RTS 1) u Moskvi dobija rivale za Mundijal. Najvažnije je imati sreće na žrebu, kaže Ilija Petković, kom je nemačka manekenka na izvlačenju kuglica pre 11 godina "uvalila" Holandiju, Argentinu i Obalu Slonovače

Foto: Public
Ilija Petković je predvodio našu reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj

Bože, samo da nam se ne ponovi Hajdi Klum! Fudbalska reprezentacija Srbije danas (16.00, RTS 1) u moskovskom Kremlju saznaće imena rivala na predstojećem Mundijalu u Rusiji, a čitava zemlja nada se da nam se neće ponoviti nesreća u koju nas je uvalila prelepa nemačka manekenka na žrebu za SP 2006. godine.

Posle prečke Peđe Mijatovića protiv Holandije u Francuskoj 1998. godine, bio je to možda i najtraumatičniji momenat za novije generacije kada je reč o Mundijalima. Prste je umešala i FIFA, koja je tadašnju zajednicu Srbije i Crne Gore izdvojila u poseban šešir, u kom nije bilo nijedne druge selekcije.

GRUPA SMRTI

Zanosna Hajdi smestila nas je u grupu smrti, sa Holandijom, Argentinom i Obalom Slonovače. Već narednog dana u Zemunu je osvanuo grafit "Hajdi Klum je drolja". Neki od nas joj to nikada neće oprostiti. Tadašnji selektor Ilija Petković maestralno je odradio kvalifikacije i iza sebe ostavio Španiju, ali je u Nemačkoj 2006. doživeo katastrofu. Izgubili smo od Holandije sa 1:0, zatim nas je Argentina samlela sa 6:0 (Petko je tada postao Šestko), a u poslednjem kolu SCG je dotukla Obala Slonovače (3:2).

Gori žreb imali bismo samo ako bi nas u Rusiji iz prvog šešira sačekao Brazil, a iz drugog Španija, ali se nadamo da će ovog puta sreća biti na našoj strani. Ako nas ona pogleda, idealni i najslabiji rivali bili bi Rusija, Peru i Tunis. U kratkom razgovoru za Srpski telegraf Ilija Petković je poručio da je kod žreba najvažnija sreća i podsetio kako je to izgledalo u Nemačkoj pre više od decenije.

Petković: Nema Italije i Holandije, to je dokaz da će svaki rival u Rusiji biti ozbiljan

- Najvažnija stvar kod žreba je sreća. Sve će tamo biti dobre ekipe, da se ne lažemo. Podatak da neće biti Italije i Holandije najbolje svedoči o tome koliko se fudbal promenio i da nije fraza da ga svi igraju. Pred žreb za SP u Nemačkoj mi smo bili izdvojeni u poseban šešir, da ne govorimo sad o vrućim i hladnim kuglicama, da ne izazivamo FIFA. Ali bar se nadam da će sve reprezentacije ovaj put imati jednak tretman - rekao je Petković i podsetio se perioda posle Mundijala, kada je bio razapet u javnosti.

MESI REZERVA

- Mene su masnice prošle, ali još stavljam led na zadnjicu koliko ste me vi mediji bili opleli. Izgubili smo od Argentine 6:0, a Mesi i Tevez su bili na klupi. Eto koliko su oni bili jaki. Treba da budemo srećni što učestvujemo u Rusiji. Biće to spektakl. Vladimir Putin će biti najbolji mogući domaćin i moramo biti zadovoljni što ćemo biti deo toga - završio je Petković.

Šeširi za Mundijal
1. šešir 2. šešir 3. šešir 4. šešir
Rusija Španija Danska SRBIJA
Nemačka Peru Island Nigerija
Brazil Švajcarska Kostarika Australija
Portugal Engleska Švedska Japan
Argentina Kolumbija Tunis Maroko
Belgija Meksiko Egipat Panama
Poljska Urugvaj Senegal Južna Koreja
Francuska Hrvatska Iran Saudijska Arabija

* Napomena: U grupi neće moći da igraju više od dve selekcije iz Evrope

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading