UEFA SE KASNO SETILA: Crvena zvezda i Partizan bi zabeležili ISTORIJSKE USPEHE da je OVO pravilo RANIJE UKINUTO!

Autor:

Sport

25.06.2021

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli, zahvaljujući ovom pravilu, prošli devet, a ispali sedam puta, dok su crno-beli šest puta slavili, ali su i tugovali u tri navrata.

RepublikaFoto: Starsport
Večiti derbi

Posle 56 godina UEFA je ukinula pravilo gola u gostima u dvomečevima evrokupova. Tako će ubuduće utakmice odlaziti u produžetke, a ako i tad bude bilo nerešeno, slede penali.

Iako mnogi smatraju da je ovo dobra promena, navijači Crvene zvezde i Partizana su u prošlosti zbog golova u gostima imali više puta razloga da slave nego da tuguju. Crveno-beli su igrali na gol u gostima u 16 navrata i devet puta prošli, dok su sedam puta ispali. S druge strane, crno-beli su šest puta slavili, ali i tugovali u tri navrata.

Stanojević: Meni se to sviđa zato što kod kuće igrate s manjim pritiskom

RADOST, PA BOL

Klub s Marakane je izbacio Krasnodar (2:3, 2:1) za ulazak u Ligu Evrope, kao i Salcburg (0:0, 2:2) i Jang bojs (2:2, 1:1) za plasman u Ligu šampiona dve godine zaredom. Ipak, bilo je i ispadanja, kao protiv Milana u šesnaestini finala drugog po snazi elitnog takmičenja na proleće 2021. U Beogradu je bilo 2:2, a na San Siru 1:1. Kako su igrali, Milan Borjan i drugovi, da nije bilo pravila gola u gostima, koji su jedan manje dali nego što su primili na Marakani, verovatno bi u produžecima izbacili roso-nere.

SPAS OD AUTSAJDERA

S druge strane, da nije bilo golova u gostima, već da se tada odlazilo u produžetke, Partizan bi možda još dva puta igrao Ligu šampiona. Naime, u sezoni 2014/15. crno-bele u trećem kolu kvalifikacija za elitno takmičenje eliminisao je Ludogorec (2:2, 0:0), a da su prošli, možda bi i u plej-ofu slavili. Takvu priliku imali su godinu dana kasnije, kada su na poslednjoj stepenici do LŠ poraženi od BATE Borisova baš zbog više primljenih golova na svom terenu (0:1, 2:1). Međutim, bilo je i slučajeva kada je crno-belima pomogao gol u gostima. To ih je spaslo ispadanja od švedskog Đurgardena (1:1, 2:2), norveškog Tromza (1:0, 2:3) i jermenskog Širaka (0:0, 1:1).

O ukidanju gola u gostima za Srpski telegraf govorio je i Aleksandar Stanojević, trener tima iz Humske na pripremama u slovenačkom Ptuju.

- Meni se to sviđa zato što kod kuće igrate s manjim pritiskom. Možete da budete bolji od rivala, a on da vam da gol u gostima iz kontre i prođe dalje - smatra Stanoje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boris

25.06.2021 22:30

Skroz glupo pravilo. Mnogo vecu prednost donosi 30 minuta igre duze i izvodjenje penala na svom terenu, nego pravilo gola u gostima.