(VIDEO) NAJVEĆI FUDBALSKI NOMAD ZA REPUBLIKU: Gol i promašaj protiv Partizana su mi ODREDILI KARIJERU - nije kraj avanturama u inostranstvu!

Autor:

Sport

24.06.2021

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je reći da je karijera Andrije Kaluđerovića bila avanturistička, njegov fudbalski pasoš broji dvadeset tri "pečata", a i poslednji u nizu je sa motivom oživljavanja karijere u inostranstvu. Iako je iskusni napadač nastupao čak u četrnaest zemalja, izvesno je da će svoj turbulentni fudbalski put nastaviti van Srbije!

RepublikaFoto: Starsport
Kaluđerović u duelu sa Degenekom

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je potpisao ugovor sa Proleterom koji je minule sezone pokazao da je itekako konkurentan u Superligi Srbije, a iskustvo "fudbalskog nomada" će mu naredne sezone biti itekako dragoceno.

Ovo je bio sjajan povod da se sa Andrijom podsetimo njegovih blistavih partija, uspona, padova, kikseva, loših i dobrih odluka koje su mu odredile karijeru.

KALUĐEROVIĆ JURI TITULU NAJBOLJEG STRELCA SUPERLIGE SRBIJE

Kaluđerović se po oprobanom receptu vraćao u Srbiju da preporodi karijeru, a poslednju polusezonu je proveo u svom omiljenom klubu koji ga uvek oberučke dočeka – Radu. Ali, uprkos sjajnom individualnom učinku, "građevinari" su ispali u drugu ligu Srbije.

Proleter će veoma ambiciozno ući u nastupajuću sezonu, a Kaluđeroviću posle "putešestvija" po svetu ne fali motivacija.

- Oni su pokazali interesovanje za mene još zimus kada sam se vratio u Srbiju, međutim već sam se bio dogovorio sa Radom, i u tom trenutku nisam hteo da igram ni za jedan drugi klub sem Rada. Nažalost, Rad je ispao u dugu ligu, i onda su me kontaktirali ponovo, bili su jako korektni, čuo sam dosta lepih stvari o njima, da poštuju igrače, da je dobra atmosfera u klubu, i zbog toga sam se odlučio za njih - rekao je Kaluđerović u razgovoru za naš portal.

Napadač ima samo jedan cilj, da postiže golove u kom god klubu igrao.

- Da odigram što više mečeva, da postignem što više golova, naravno da jurimo što viši plasman u prvenstvu, ove godine će biti plej-of i plej-aut, pokušaćemo da uđemo u taj plej-of. Juče sam bio prvi put sa njima na treningu, imaju jako mlad tim, imaju dosta talentovanih igrača, videćemo kako će sve teći.

RepublikaFoto: Starsport

Trenutno je drugi strelac Superlige Srbije, a Milan Bojović mu je utekao za jedan gol, po svemu sudeći gledaćemo žestoku borbu za titulu najboljeg strelca prvenstva u istoriji.

- Naravno da mi je motiv više kada sam na tom mestu, kada sam u prilici da se takmičim za tako nešto, zašto to ne bih iskoristio, naravno da mi znači, nije isto biti prvi ili drugi na bilo kojoj listi.

ODLUKA KOJA JE SVE PROMENILA

Tridesetrogodišnji napadač kaže da je odlazak u Kinu iz Crvene zvezde umnogome odredio njegov fudbalski put.

- Odlazak u Kinu je odredio dalji put u karijeri, sa 24 godine sam otišao u Kinu, to je bio dobar potez sa finansijske strane, ali sa fudbalske i nije bio toliko dobar, pa sam išao po mnogo tih zemalja koje nisu u vrhu fudbala, ali sam proživeo karijeru na nesvakidašnji način, ne žalim ni zbog čega - kaže Kaluđerović i dodaje:

- Dosta puta sam se zapitao otkud da završim ovde, ali sam sam izabrao avanturističku karijeru, nije bilo nazad.

Kaluđerović je pored egzotičnih destinacija Tajlanda, Letonije, Novog Zelanda i Australije imao kratku epizodu u Hrvatskoj.

RepublikaFoto: Starsport

- Imao sam korektan tretman, nijedan problem nisam imao što sam Srbin, ali to nije bila dobra fudbalska odluka, to je malo klub, koji nije bio u skladu sa mojim ambicijama, nije mi odgovaralo što su igrali defanzivno, nisam se uklopio sa svojom filozofijom igre, pa sam se vrlo brzo sa njima razišao.

ZVEZDA I GOL PARTIZANU SE NE ZABORAVLJAJU

Period u Zvezdi mu je doneo najveću slavu kada je na 55 utakmica postigao 30 golova, ali uvek mu je izmicala potpuna fudbalska sreća jer sa crveno-belima nije osvojio titulu.

- Najdraži period u karijeri mi je bio u Zvezdi, i posle u Australiji i Novom Zelandu.

Kaluđerović je bio tragičar u duelima sa najvećim rivalom, postigao je najdragoceniji gol u finalu Kupa, a onda "onaj promašaj" koji da je kojim slučajem bio gol, možda odveo u potpuno drugom smeru.

- Najdraži gol mi je protiv Partizana, i gol za titulu sa Žalgirisom.

Promašaj koji je promenio karijeru

- Tad je Partizan imao više uspeha, ja sam od pet derbija izgubio četiri nažalost. Verovatno da bi taj pogodak promenio karijeru, imao sam tu šansu za gol, jedan u Kupu, drugi u prvenstvu, išao sam jedan na jedan sa golmanom, promašio, ti trenuci se dešavaju u fudbalu, koliko ima blistavih momenata toliko ima i loših, ko nije spreman da to istrpi, ne može ni da se bavi ovim sportom.

Kaluđerović je imao samo tri nastupa za A selekciju naše zemlje, a javnost je sigurno očekivala više od igrača koji je u Top 10 najboljih strelaca najtrofejnijeg srpskog kluba.

- Kada je bilo prilike da igram u reprezentaciji, tada sam bio u Zvezdi, tada Zvezda nije bila u dobrim odnosima sa selektorom Pižonom, bio sam prvi strelac lige, a nisam dobio priliku da igram, posle je bilo fudbalera sa mnogo jačim klubovima u cv-iju od mene, pa nije bilo realno, ostaje žal, sa kvalitetom sa mogao da imam mnogo više nastupa od ta tri, ali srećan sam što sam imao i ta tri, to nije mala stvar nastupati za reprezentaciju.

Porodična nesreća ga je naterala da se vrati na srpske terene, ali na svu sreću sve se dobro završilo, pa iskusni napadač planira ponovni odlazak u inostranstvo, što je predviđeno i ugovorom sa Proleterom.

- Ja bih ostao još u inostranstvu, međutim isprečila se tragedija sa sinom zimus, pa sam bio prinuđen da se vratim u Srbiju, sada je sve u redu, sve se dobro završilo. Sada sam potpisao ugovor sa Proleterom sa opcijom da mogu da odem ako bude neka ponuda iz inistranstva. Osećam se dobro, dao sam 6 golova za polusezonu, samo da me zdravlje posluži, do sada je bilo u redu bez teških povreda, ako tako bude igraću još nekoliko godina- zaključio je Kaluđerović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading