POLJSKA TRAGEDIJA NA EVRU: Španci PETARDOM do okršaja sa Hrvatima, Šveđani preko Levandovskog do prvog mesta u grupi!

Autor:

Sport

23.06.2021

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobili smo rasplet najzanimljivije Grupe E Evopskog prvenstva u fudbalu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Španija - Slovačka

Sve selekcije su imale šansu za plasman u osminu finala, ali Poljaci idu kući!

Fudbaleri Španije su ubedljivo savladali selekciju Slovačke rezultatom 5:0, i tako kao drugi u grupi prošli dalje gde ih čeka okršaj sa Hrvatskom!

Slovačka "tragedija" je započeta u 30. minutu, i to posle komične reakcije do tada najboljeg pojedinca na terenu, Martina Dubravke!


Posle odbijene lopte od prečke, Dubravka je "smečovao" loptu u svoj gol.

U nadoknadi prvog poluvremena, Ajmerik Laport postiže svoj prvi gol u dresu Španije, sjajno je glavom lobovao Dubravku na asistenciju Đerara Morena.

U nastavku se za Špance pogodio Pablo Sarabija i treći put je lopta iza leđa Dubravke. Deset minuta kasnije Španci su kompletirali poker posle majstorije Ferana Toresa, a petarda je odjeknula posle novog autogola koji je ovog puta postigao Kucka.

Na meču između Švedske i Poljske je bilo daleko neizvesnije, a Šveđani su u nadoknadi vremena stigli do pobede 3:2 i prvog mesta u grupi!

Šveđani su rano stigli do vođstva, i to posle samo 100 sekindi! Emil Forsberg je nanizao nekoliko igrača Poljske i matirao Šćešnog, sa minimalnim vođstvom se otišlo na poluvreme.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U drugom poluvremenu, i to u 56. minutu opet je Emil Forsberg bio strelac. Kontru je pokrenuo rezervista Dejan Kuluševski i sjajno spakovao gol Forsbergu.

Ovo je razljutilo Levandovskog koji je samo dva minuta kasnije smanjio prednost, majstorijom je vratio Poljake u život.

A onda je u 84. minutu dobeo izjednačenje, što i dalje nije bilo dovoljno za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva!

Šveđani u nadoknadi vremena stižu do trijumfa posle sjajne kontre koju je u delo sproveo Kleson, ovim pogotkom Špance je poslao na Hrvate, a svojoj selekciji doneo lakšeg rivala i dan više odmora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading