PARTIZAN SPREMIO DVA MILIONA EVRA: Hrvat odmah spakovao kofere i krenuo za Beograd

Autor:

Sport

20.06.2021

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rođeni Splićanin s osmehom prihvatio poziv iz Humske.

RepublikaFoto: Starsport
Stadion Partizana

Bilo je to pre nešto više od pet godina.

Hrvatski fudbaler Tonći Kukoč otkrio je za tamošnji portal "Index" da je u sezoni 2015/16 trebalo da pojača Partizan i da je sve već bilo dogovoreno.

Međutim, trener na čiju je inicijativu trebalo da stigne u Humsku, Ljubinko Drulović, je dobio otkaz uoči zimskog prelaznog roka, pa je posao propao.

Dok sam igrao za Livorno tražio me Siniša Mihajlović i nudio 1.5 miliona evra da pređem u Sampdoriju, ali je predsednik mog tadašnjeg kluba za mene tražio dva miliona evra, tako da nije došlo do transfera. Dobio sam poziv Partizana da je to to i da krenem na srpsku granicu. Međutim, oni su taj dan izgubili utakmicu i njihov trener, koji me želeo dovesti, dobio je otkaz. Mene su tu napali, izvređali, kako ideš u Srbiju, kako te nije sram? - otkrio je Kukoč, pa zatim nastavio:

I šta se onda dogodi; za Dinamo potpiše Srbin Komnen Andrić i nikome ništa! Dakle, mi u 2021. se još uvek vadimo na nacionalizam. Svoje dete neću učiti niti o nacionalnostima niti o nacionalizmu - dodao je Hrvat.

Inače, on je u Livornu proveo samo šest meseci, od septembra 2015. do juanara naredne godine, kada je umesto Sampdorije prešao u - Komo! Iz Koma je potom otišao u Zrinjski, pa u Mađarsku, a od februara je član Opatije.

Da se situacija samo malo drugačije odvila, Kukoč je mogao da bude prvi Hrvat u Partizanu od raspada SFRJ, a Grobari bi možda imali još jednog ljubimca koji bi "špartao" po levoj strani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading