NOVA TROJKA AZURA NA OLIMPIKU: Lokateli i Imobile URNISALI Švajcarce!

Autor:

Sport

16.06.2021

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez problema za izabranike Roberta Manćinija, Švajcarska lak plen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje Italijana

Fudbaleri Italije upisali su novu pobedu na Evropskom prvenstvu, ovoga puta nad Švajcarskom rezultatom 3:0 (1:0).

Heroj "azura" na "Olimpiku" bio je vezista Sasuola Manuel Lokateli, dvostruki strelac, koji je mrežu Švajcaraca pogađao u 26. i 52. minutu, dok je slavlje overio Imobile u 89. minutu utakmice.

Četa selektora Roberta Manćinija još jednom je pokazala klasu. Momci u plavim dresovima dominirali su tokom većeg dela utakmice, ređale su se prilike pred golom Zomera, a Italijani su potvrdili da trijumf nad Turcima u prvom kolu grupe A (3:0) nikako nije bio plod slučajnosti.

Prvo veliko uzbuđenje u Rimu viđeno je u 19. minutu kada je Đorđo Kjelini postigao gol posle kornera, ali je on poništen zbog igranja rukom nakon konsultovanja VAR tehnologije.

Ipak, sve je došlo na svoje samo sedam minuta kasnije. Berardi je sjajno prošao po desnom boku, "zavrnuo" je loptu u sredinu, gde je utrčao Lokateli i neometan rutinski zatresao mrežu.

Nakon toga sve se svelo na lagano odrađivanje posla domaćina. Isti igrač je duplirao vođstvo početkom drugog dela, da bi centarfor Lacija u samom finišu.

Italija će se u 3. rundi sa Velsom boriti za prvo mesto u grupi, dok će se Švajcarci i Turci u Bakuu boriti za plasman u osminu finala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading