BEZ POBEDNIKA U BAKUU: Švajcarska bila DOMINANTNA, Mur doneo veliki BOD Velsu!

Autor:

Sport

12.06.2021

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Velsa i Švajcarske remizirali su sa 1:1 u prvom kolu grupe A Evropskog prvenstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kifer Mur postiže izjednačujući pogodak

Meč je odigran u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu. Posle prvog kola Italija je prva u grupi sa tri osvojena boda, Vels i Švajcarska imaju po jedan, a Turska je trenutno na začelju bez osvojenog boda.

Ekipa Vladimira Petkovića je bila daleko bolji rival tokom većeg dela meča, ali su Velšani golom sjajnog Kifera Mura stigli do boda u završnici.

Prvih 15 minuta utakmice prošlo je bez ikakvih prilika i opasnih napada, a prvi su pripretili ostrvljani. Danijel Džejms je uputio idealan centaršut, Mur je loptu zahvatio glavom, šutirao pod prečku, ali se Zomer izdužio i sprečio pogodak.

Od tog trenutka Švajcarci preuzimaju sve konce igre. Do kraja prvog poluvremena Seferović je propustio dve veoma dobre prilike, ali nije imao sreće, pa se na odmor otišlo sa 0:0.

U nastavku je Velšane veoma mučio Bris Embolo. Prvo je zapretio nakon odličnog prodora, da bi u 49. minutu i savladao Vorda, nakon kornera, koji je izveo Đerdan Šaćiri.

Vels je posle primljenog gola bio jalov, ali je potpuno iznenada stigao do izjednačenja. Nakon kombinacije posle kornera i centaršuta Morela, Kifer Mur, napadač Kardifa, je u 74. minutu dobro "trznuo" glavom i prevario Zomera za poravnanje rezultata.

Švajcarci su u 85. minutu stigli do novog vođstva, ali je posle konsultacije VAR sistema Gavranovićev gol bio opravdano poništen zbog ofsajda.

Embolo je u nadoknadi vremena propustio poslednju priliku, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan, pa su Velšani i Švajcarci podelili bodove na ravne časti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading