STANKOVIĆ JE MOJ TATA, MIHAJLOVIĆ BOG FUDBALA! Goran Pandev ekskluzivno za Srpski telegraf!

Autor:

Sport

12.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako sam srećan zbog Dejanovih uspeha sa Zvezdom. Siniša je veliki fajter. Makedonija može da iznenadi svakoga.

Goran Pandev

Napadač Đenove Goran Pandev (37) merna je jedinica za uspeh i istrajnost u Severnoj Makedoniji. Posle ravno 20 godina u reprezentaciji dočekao je svojih pet minuta sa nacionalnim timom. Kada fudbaleri naših komšija u nedelju (13. jun) na Nacionalnoj areni u Bukureštu budu istrčali na megdan Austriji u prvom kolu Evropskog prvenstva, čitava zemlja, od Tetova do Đevđelije, gledaće u veterana iz Strumice i nadati se da će po ko zna koji put prosuti svoju magiju.

Kapiten, najbolji strelac i rekorder po broju nastupa za Makedoniju u intervjuu za Srpski telegraf objasnio je kako su "lavovi" napredovali kao selekcija, ispričao u kakvom je odnosu sa Dejanom Stankovićem i Sinišom Mihajlovićem i najavio kada bi mogao da se penzioniše.

Goran: Srbija je sa Piksijem dobila mnogo, imate kvalitet, možete da se plasirate na Svetsko prvenstvo

Makedonija je jedno od najvećih iznenađenja i osveženja u Evropi. Pobeda nad Nemačkom svedoči o velikom usponu vašeg fudbala. Kako je došlo do toga?

- Dolaskom selektora Igora Angelovskog na klupu dosta se stvari promenilo. Imamo sjajnu atmosferu, živimo jedan za drugog, funkcionišemo kao porodica, a za sve to je zaslužan selektor. Upravo ta atmosfera vidi se i na terenu. Igor je takav čovek da kaže sve otvoreno i u lice, a to je preduslov dobre atmosfere.

U teškoj ste grupi. Rivali su Austrija, Ukrajina i Holandija. Kakvi su vam apetiti?

- Imamo loše iskustvo s Austrijom, igrali smo dva puta i imamo negativan rezultat. Nema slabe reprezentacije na EVRO i u svaku utakmicu moramo da uđemo hrabro i dobro pripremljeni. Ako prođemo grupu, za nas će to biti kao da smo osvojili Evropsko prvenstvo. Nemamo šta da izgubimo, svesni smo svojih mogućnosti i upravo zato možemo da iznenadimo.

Da li je EP idealna scena za oproštaj od selekcije Makedonije?

- Zahvalan sam navijačima koji ne prestaju da bodre i reprezentaciju i mene i koji ne prihvataju moju penziju, ha, ha, ha. Videćemo posle turnira, ali mislim da je ovde moj kraj i da idem u penziju. Sada sam samo koncentrisan na utakmice na prvenstvu, a posle ću razmišljati o oproštaju.

Srbija se nije plasirala na EP. Da li ste pratili naše igre i šta mislite o novom selektoru Draganu Stojkoviću?

- Žao mi je što je Srbija ispala od Škotske na penale. Imate kvalitetnu reprezentaciju s mnogo velikih imena. Dolaskom Piksija na klupu mnogo ste dobili i mislim da možete da se plasirate na Svetsko prvenstvo. On je veliki trener, ima ime, poštovanje, autoritet i znanje. Mislim da može da vrati dobru atmosferu u reprezentaciju.

Vlahović može do Zlatne lopte

Šta mislite o mladom Dušanu Vlahoviću, koji je eksplodirao ove sezone?

- Vlahović je odigrao strašnu sezonu u Fiorentini! Postigao je impozantne rezultate, dao mnogo golova, ali to me ne iznenađuje, zna se kakvim kvalitetom raspolaže. Nije lako izboriti se u Seriji A i zato mislim da je Vlahović u budućnosti kandidat za Zlatnu loptu.

Vaš saigrač iz Intera Dejan Stanković napravio je velike rezultate sa Crvenom zvezdom. Da li ste imali prilike da to ispratite?

- Jako sam srećan zbog Dekijevog uspeha. Čujemo se stalno, velike stvari je uradio sa Zvezdom. Ja ga gledam kao tatu, mnogo mi je pomogao u karijeri. Kao čovek je sjajan i svi smo svesni šta je uradio kao igrač. Da bar pola od svega ovog ostvari kao trener, napraviće veliku karijeru. Siguran sam da njega tek čekaju veliki rezultati i titule.

Zbog svega što je prošao i preživeo, Siniša Mihajlović je možda i pobednik godine u Seriji A. Jeste li imali prilike da razgovarate s njim? Šta mislite o poslu koji obavlja sa Bolonjom?

- Miha je veliki borac, fajter! Svi smo svedoci sa čime se izborio i pokazao šampionski mentalitet! Pored toga je i veliki čovek. Sad, kada smo igrali protiv Bolonje, videli smo i pričali smo, rekao sam mu da zaslužuje sve najbolje i da ti rezultati s Bolonjom nisu slučajni! U godini kada se borite sa teškom bolesti obezbedite opstanak, izađete iz opasne zone i ti problemi se ne odraze na tim je prevelik uspeh koji pokazuje i njegov autoritet kod igrača. On je bog fudbala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading