PIKSI NAJAVIO VELIKI POVRATAK: Selektor Srbije OTKRIO PRIORITETE, pa ŠOKIRAO NACIJU!

Autor:

Sport

10.06.2021

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentcije Srbije Dragan Stojković Piksi izjavio je da prijateljske utakmice u Japanu služe mladim igračima da se pokažu.

RepublikaFoto: FSS
Dragan Stojković Piksi

Fudbaleri Srbije sutra od 12.25 igraju protiv Japana drugi prijateljski meč, a prethodno su u ponedeljak sa Jamajkom odigrali nerešeno 1:1 u japanskom Miki Sitiju, nedaleko od Kobea.


- Činjenica je da nismo došli u najboljem sastavu i ovo nije najbolji tim Srbije, ali dosta igrača, uključujući Mitrovića, Tadića, Milenkovića i ostai koji su standardni, nisu ovde iz objektivnih razloga. Neki su povređeni, nekima treba odmor…Ove utakmice u Japanu služe mladim igračima da se pokažu i dokažu. Da vidimo kakav potencijal imamo- rekao je Stojković.

Stojković, koji istinska legenda u Zemlji izlazećeg sunca, osvrnuo se i na rivala.

- Ovaj tim Japana je odličan, izuzetno su brzi, imaju odličnu tehniku, na bokovima imaju dobre driblere. Moraćemo dobro da obratimo pažnju i da se pazimo tih igrača koji igraju u napadu, a koji mogu svojom brzinom i brzim pasovima da nam naprave problem.
RepublikaFoto: FSS

Tamošnje novinare zanimalo je i da li Stojković planira da se vrati u Japan.


- Osećam se odlično kao i uvek kada dođem u Japan, to je zemlja koja me voli, kao i ja nju. Jedini problem je taj što zbog kovida ne možemo da izlazimo i zbog toga sam tužan, ali drugi put nadam se biće bolje, srećnije okolnosti za sve. Trenutno ne mogu da "ostanem" zato što imam ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije i prioritet je da pokušam da nacionalni tim Srbije odvedem na SP u Kataru, zatim da se posle toga kvalifikujemo i na EP. Ali naravno, voleo bih da se jednog dana vratim u Japan i da probamo nešto lepo da ostvarimo- zaključio je Stojković.

Reprezentativac Stefan Mitrović istakao je da su upoznati sa kvalitetima japanske selekcije.

- Poznajemo dosta igrača iz Japana, jer mnogo njih nastupa u evropskim klubovima, gledamo ih redovno svakog vikenda na terenima u Evropi.Što se tiče taktike i njihovog načina igre, to je stvar našeg stručnog štaba. Dobićemo sve neophodne informacije, a pripremamo se dobro kako bi sutra mogli da odigramo pravu utakmicu- rekao je Mitrović.
RepublikaFoto: Starsport
Stefan Mitrović

Na ovim utakmicama želimo da stvaramo taj pobednički mentalitet koji smo počeli u prethodnom ciklusu, kaže Mitrović.

- Dosta igrača nije tu, mnogo je novih momaka sa nama koji imamo neki staž u reprezentaciji. Svi oni žele da se dokažu i realno su motivisani da daju sve od sebe. Uglavnom, momci koji su ovde, zaslužili su to svojim igrama. Želim da istaknem da je svaka utakmica u dresu reprezentacija bitna. Kad igramo za našu zemlju moramo uvek da damo 100 posto svojih mogućnosti, tako da je svaka utakmica važna- rekao je Mitrović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading