KLADIONIČARSKI KUTAK: Evo ko će osvojiti EURO, ko će biti najbolji igrač, a ko prvi strelac

Autor:

Sport

08.06.2021

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropsko prvenstvo u fudbalu počinje u petak, 11. juna, a trajaće tačno mesec dana tokom kojih će svi ljubitelji fudbala biti "zalepljeni" za male ekrane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pehar Evropskog prvenstva

Osim toga što će navijači širom sveta uživati u dobrom fudbalu, mnogi će kao dodatni vid zabave i uzbuđenja igrati tikete u kladionici kako bi na neki način i sami učestvovali u kontinentalnom šampionatu.

Poznato je da bukmejkeri retko kada greše u svojim procenama, pa se po kvotama koje su dale najpoznatije svetske kladionice može zaključiti koje reprezentacije su favoriti na predstojećem turniru.

Šampion Evrope

Najveće šanse za osvajanje Evropskog prvenstva daju se aktuelnom šampionu sveta i vicešampionu Evrope, Francuskoj, čiji se trijumf plaća kvotom 5,5.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Francuzi posle osvajanja Mundijala pre tri godine

Posle "galskih petlova", drugi favorit na šampionatu Starog kontinenta je Engleska na koju kvota iznosi 6, a potom sledi Belgija sa kvotom 7.

Narednu grupu favorita, sa identičnom kvotom (9), čine Portugal, Španija i Nemačka, a koliko-toliko realne šanse se daju još samo Italiji (10) i Holandiji (15).

Najbolji igrač

Najmanja kvota za najboljeg igrača prvenstva je 11, a pokraj nje stoji ime Kilijana Mbapea.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kilijan Mbape

Posle francuskog napadača, sa kvotom 17 je grupa od tri fudbalera, Hari Kejn, Bruno Fernandeš i Antoan Grizman.

Potom slede Ilkaj Gundogan i Džek Griliš sa kvotom 21, te Kristijano Ronaldo koji bi svima koji se klade na njega doneo dobitak 23 puta veći od uplate.

Najbolji golman

Kada je u pitanju dobitnik "zlatne rukavice", tu su bukmejkeri u problemu. Nisu znali koga da postave za glavnog favorita, pa je na čak trojicu golmana kvota 5. U pitanju su Tibo Kurtoa, Džordan Pikford i Stiv Mandanda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tibo Kurtoa protiv Engleske

Ni ostali golmani nisu autsajderi, pa redom idu Manuel Nojer sa kvotom 6, David De Hea (7), Rui Patrisio (7,5) i Đanluiđi Donaruma (8).

Najbolji strelac

Kada je u pitanju osvajač "zlatne kopačke", bukmejkeri najviše veruju u Harija Kejna koji bi u slučaju postizanja najviše golova na prvenstvu opravdao kvotu 7.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hari Kejn

Drugi favorit za titulu prvog strelca je Romelu Lukaku kraj čijeg imena stoji kvota 8, a nedaleko iza Belgijanca su Kristijano Ronaldo (10) i Kilijan Mbape (11).

Favoriti iz senke su povratnik u redovima "trikolora" Karim Benzema (16), Robert Levandovski (20), Antoan Grizman (20), Timo Verner (22) i Memfis Depaj (22).

Najbolji mladi igrač

Za kraj, kada su u pitanju najbolji mladi fudbaleri na prvenstvu izdvajaju se dve grupe favorita.

Prva je ona sa kvotom 5 i u njoj se nalaze Džejdon Sančo, Matijas De Liht i Fil Foden, dok je kvota 8 na Žoaa Feliksa, Dejana Kuluševskog i Nikola Zaniola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading