ZVEZDA IZMEĐU DVE VATRE: Žele igrača iz PRIMERE, ali UZDANICE moraju da ODU

Autor: Republika

Sport

08.06.2021

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije Crvena zvezda je "bacila oko" na Đoana Mohiku, defanzivca Đirone na pozajmici u Elčeu.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković, Nemanja Milunović i Miloš Degenek

Dolazak Kolumbijca može da se ostvari tek ukoliko Milan Rodić napusti Ljutice Bogdana, saznaje "Mozzartsport".

Reč je o fudbaleru Đirone, koji je protekle sezone igrao na pozajmicama, jesenas u Atalanti (13 utakmica, mada ne sa velikom minutažom), na proleće u Elčeu u Primeri (prilično standardan). Pre toga je u Evropi branio i boje Rajo Valjekana i Valjadolida, a od 2015. je i član reprezentacije Kolumbije sa kojom je igrao i na Mundijalu 2018. godine.

Zvezda se nalazi samim tim u nezavidnoj situaciji. Rodić je godinama osnova tima koji niže titule i plasmane u Evropu, dogurao je i do reprezentacije, ali se zasitio Superlige i voleo bi da ode u inostranstvo. Napunio je 30 godina i sa renomeom igrača koji zna šta je evropska scena može da ugrabi lepe pare van Srbije.

Ugovor sa Đironom mu ističe na leto 2022, pa je Kataloncima ovaj prelazni rok poslednja šansa da na 28-godišnjem defanzivcu zarade iole ozbiljan novac.

Zvezda dakle svakako mora da juri zamenu, ali Mohika je komplikovana opcija. I zbog Rodićevog statusa i zbog kasnijih pregovora sa Đironom, ali i zbog dozvoljenog broja stranaca u Superligi. U timu Dejana Stankovića već su Seku Sanogo, El Fardu Ben, Filipo Falko, Gelor Kanga, Aksel Bakajoko... Čeka se i transfer Dijega Falčinelija, čije bi mesto na listi stranaca preuzeo upravo Mohika.

Podsetimo, Zvezda je u ovom prelaznom roku produžila ugovor sa Aleksandrom Kataijem, dovela Aleksandra Dragovića, a ostala bez Nemanje Milunovića. Još se čeka i ozvaničenje saradnje sa Aleksandrom Kolarovim, ali on je svakako planiran da u poznim igračkim godinama krpi na mestu štopera, ne da odmeni Rodića na beku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading