UZURPATOR FOTELJE FSS KAO VELIKI VEZIR: Bjekin HARAČ za pro-licencu traži 750 hiljada

Autor:

Sport

02.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni odbor saveza sa Nenadom Bjekovićem na čelu odlučio da odere kožu s leđa trenerima, odredivši cenu nenormalnu za srpske uslove.

RepublikaFoto: Public
Nenad Bjeković

Uzurpator upražnjenog mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković odlučio je da se odmah po stupanju na tu (nelegitimno stečenu) funkciju ponaša kao veliki vezir. Njegov izvršni odbor doneo je odluku da cena pro-licence za trenere bude basnoslovnih 750.000 (6.382 evra) dinara, što je nepojmljiva suma za srpske uslove, gde je prosečna plata 65.289 dinara, bez poreza i doprinosa. To, bukvalno, znači da bi stručnjak koji želi pro-licencu pri FSS morao za nju da izdvoji gotovo celu godišnju zaradu prosečnog građanina Srbije.

Takav primer ne postoji nigde u svetu, a Bjeković je na ovom sitnom primeru pokazao da njega i njegove saradnike zanima isključivo kasa i novac na Terazijama 35.

Strani predavači šest puta skuplji

Izvršni odbor FSS s Nenadom Bjekovićem na čelu doneo je još jednu sumanutu odluku, prema kojoj se strani predavači na seminarima za trenere plaćaju čak šest puta skuplje nego domaći stručnjaci. Tako srpski treneri mogu da inkasiraju od 3.000 do 5.000 dinara, dok je za strance tarifa 250 franaka, što je 26.800 dinara.

Da je mnogo toga trenutno trulo u srpskoj kući fudbala, smatra i Milorad Kosanović, bivši trener Crvene zvezde i brojnih domaćih klubova.

- Sve je to otišlo u vražju mater. Sve je srušeno. Ja sam zbog toga otišao iz edukativnog centra. Ne dozvoljavaju stručnjacima da rade i odrede koji su to kriterijumi da bi se bio trener. Dovode mašinbravare da budu treneri i sve može za pare. Čini mi se da je prethodna cena za pro-licencu bila 4.000 evra, a sada je preko 6.000 evra - rekao je Kosanović za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Kosanović

On je istakao da Fudbalskom savezu Srbije nije neophodan taj novac.

- FSS živi na leđima UEFA. Uvek ima para u savezu. Ovo je neka privatna varijanta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Miki

02.06.2021 09:46

A sta ocekivati od Bjekovica ?!?!

Ramadani

03.06.2021 08:25

A ti Selmani upiši profi licencu u Tirani, matična baza daćće ti jeftinije

Zoran

03.06.2021 08:43

Zna se kako je Bjeković radio sa parama u svom klubu.