Naši igrači blistali širom Evrope: SRBI REŠETALI OD ENGLESKE DO PORTUGALA!

Autor: P.Milovanović/E.Selmani

Sport

27.11.2017

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav vikend, strašan vikend za srpske fudbalere širom Evrope!

Tadić probio led nakon tri meseca

Terorisali su protivničke golmane od Engleske preko Danske i Nemačke pa sve do Portugala. Mete su pogađali: Dušan Tadić, Filip Kostić, Andrija Pavlović, Uroš Matić, Uroš Đurđević, Miralem Sulejmani, Andrija Živković.

PROBIO LED

Golgetersku lavinu pokrenuo je Dušan Tadić, koji je razbio post dug gotovo 100 dana, što je bio podatak za nevericu. Sautempton je demolirao Everton 4:1 u 13. kolu Premijer lige, a "karamele" je načeo srpski reprezentativac u 18. minutu. Bio je to prvi gol majstora fudbala i čoveka koji je "orlovima" trasirao put ka Svetskom prvenstvu u Rusiji još od 19. avgusta u trijumfu nad Vest Hemom (3:2). Tadić je, osim gola, upisao i asistenciju kada je pogodio Čarli Ostin.

8 golova postigli naši fudbaleri minulog vikenda u stranim ligama

- Konačno sam našao put do mreže i konačno je moj Sautempton pobedio. Golovi i asistencije dođu same po sebi. Kada ekipa igra dobro, i meni je lakše da dođem do izražaja. Sada se lakše diše - poručio je Dušan Tadić za Srpski telegraf dan posle trijumfa.

3 meseca trajao golgeterski post Dušana Tadića

Hamburger je u nedelju preslišao Hofenhajm na krilima još jednog "orla" - Filipa Kostića. "Dinosaurusi" su slavili rezultatom 3:0, a Kostić, koji se oporavio od povrede mišića, postigao je drugi gol u prethodna tri meča. Sada je u 75. minutu pogodio iz slobodnjaka.

- Mnogo sam radio da bih uspeo da se vratim, rezultati stižu polako. Meni je najbitnije da je tim odlično funkcionisao, Hofenhajm je jedna od boljih ekipa u Bundesligi, do kraja nas očekuju veoma bitne utakmice. Već se okrećemo utakmici sa Frajburgom koja nas čeka u petak - poručio je Kostić za Srpski telegraf.

1. gol postigao Živković za Benfiku u Primeri

DANSKI VATROMET

Posebno je prštalo u Danskoj, gde je Kopenhagen petardirao Lingbi (5:1), a dvojica Srba obeležila su meč. Napadač Andrija Pavlović dvaput je pogodio metu, dok je Uroš, mlađi brat Nemanje Matića, takođe bio precizan. U strelce su se minulog vikenda upisali i Uroš Đurđević u preokretu Olimpijakosa nad Kerkirom (1:3), i Andrija Živković, koji je postigao prvenac u Primeiri za Benfiku u pobedi nad Setubalom (6:0). Precizan je bio i Sulejmani, čiji je Jang bojs slavio nad Luganom 2:1.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading