TERZIĆ ŠOKIRAO: Kolarov dobija FUNKCIJU u Zvezdi?!

Autor: Republika

Sport

31.05.2021

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezda Terzić gostovao je u emsiji "Jutro" na Prvoj gde je odgovarao na aktuelne teme vezane za šampiona Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. ILIĆ
Zvezdan Terzić

Crvena zvezda je objedinila duplu krunu trijumfom nad Partizanom u finalu Kupa Srbije posle izvođenja jedanaesteraca.

Terzić je priznao da igra nije bila na zavidnom nivou, međutim rezultat ostaje zapisan doveka:

- Uvek se samo rezultat pamti. Više sam očekivao od igrača kao navijač, moguće da je velika želja uticala na igrače, ali je Kup potpuno zasluženo osvojen.

Nije moglo, a da se ne prokomentarišu incidenti Marka Gobeljića i Gelora Kange, koji su momentalno sankcionisani od strane kluba:

- Nije vest kada pas ujede čoveka, nego čovek psa, zato je to meidjima interesantno. Toliko dobrih stvari je učinila Zvezda da ne volim što se tako počinje. To su nebitne stvari, zvao sam Gobelju i Kangu i rekao da će biti kažnjeni. Moraju biti svesni dresa koji nose, da su primer svim građanima. Biće sankcionisani u skladu sa pravilima kluba.

Krenula je tema finansijske stabilnosti i uspeha koji proističu:

- Ono što je Zvezda učinila će se izučavati na univerzitetima. Danas smo 42. klub Evrope. Ne znam koja srpska kompanija može da se pohvali da je u 50 u Evropi.

Zatim je Terzić istakao da su crveno-beli daleko iznad svoh najljućeg rivala Partizana: 

- Poštujem Partizan kao večitog rivala, odmakli smo mnogo od Partizana. Ne vidim kako može u dogledno vreme da bude konkurentan. Crvena zvezda je mnogo jača. Naši ciljevi su konstantno osvajanje titula, učešće u Ligi šampiona i mislim da smo mnogo jači.

Dejan Stanković je zainteresovao Italijane, ipak je ugovor dovoljno jak da miljenik navijača Zvezde i dalje sotane na klupi:

- Mnogi su bili skeptici kad smo ga dovodili. On je jako porastao kao trener i sazreo kao čovek, mi smo izuzetno zadovoljni i u skladu sa tim je novi ugovor do 2024. godine. Svestan sam da će doći dan kad će napustiti Zvezdu. Nije ljudski, ni sportski da bolju ponudu ne damo da ode. Kad dođe taj dan, imaćemo adekvatno rešenje.

Terzić je razočarao "delije" izjavom da nema ništa od dolaska Marka Arnautovića:

- Arnautović nije realan. Jesam pričao sa njegovim bratom, ali nije realno da dođe u Beograd. Ima izuzetno dobar, bogat ugovor, možda za godinu, dve. Imaćemo svakako najjači tim u poslednjih 25 godina.

RepublikaFoto: Starsport
Pozdrav Dejana Stankovića i Zvezdana Terzića

Iako su izašli detalji novog ugovora Aleksandra Kolarova u Ljutice Bogdana, Terzić ističe da još ništa nije gotovo:

- On je moj prijatelj. Da li će doći ili ne, ne bih mogao sad da kažem. On je izuzetno pametan i kvalitetan, za njega uvek ima mesta. On je veliki potencijal da bude kadar na rukovodećim pozicijama.

Crvena zvezda je zbog korone izgubila 22 miliona evra:

- Ceo fudbalski sistem je izgubio 13,5 milijardi dolara. Naša finansijska služba je procenila da smo izgubili 22.000.000 eura. UEFA licencu smo ipak dobili u roku, sve obaveze redovno ispunjavamo. Crvena zvezda je osposobila sebe kao sistem da stvara 30-35.000.000 godišnje. 

Usledilo je pitanje odakel nova za pojačanja:

- 92% su iz insotranstva. Imamo 6.000.000 od sponzora. Ako se plasiramo u Ligu Evrope to je 10.000.000 evra,  u Ligi šampiona imamo 20.000.000 evra. Nećemo prodavati kostur tima, ako imamo ponude za mlade igrače onda možemo da pravimo tarnsfer. Odbili smo ponudu za Mirka Ivanića jer nam je veći benefit plasman u Ligu šampiona.

Negirao je glasine o ikakvoj povezanosti Zvezde sa državnom kasom:

- Nikad nisam zloupotrebio odnos sa Vučićem. On je moj iskren i dobar prijatelj. Svi podaci su dostupni u APR i zna se koliko dobijamo od države. On je prošle godine izašao sa brojkama, i zna se da Partizan prima više prihoda od zvezde, sve transparentno. Vučić jeste naivjač Crvene vzezde, ali nije to zloupotrebio, to je spin koji potiče od Partizana, da bi imali alibi za neuspehe.

Za kraj nije moglo da se izbegne ni pitanje o stanju u FSS i emogućem povratku: 

- Ne razmišljam o povratku u fotelju. Okupiran sam obavezama u Zvezdi, ne razmišljam o FSS-u. Vidim sebe u dalekoj budućnosti. Prestižnija mi je pozicija u Crvenoj zvezdu, volim ritam i dinamiku te pozicije. Imamo mnogo potencijala da se razvijamo.

- Godinama unazad nemamo problem sa FSS. Naša pasivizacija je doprinela da neki ljudi uzmu pozicije koje ne zaslužuju. Mnogo je devastirano i ruinirano i mi ćemo se zagalati za izbore i tokom izbora. Previše je da dođe još jedan čovek iz Partizana, posle Toleta Karadžića i Slaviše Kokeze s kojim nismo imali nikakav kontakt. Zvezdu ne zanima reprezentacija, rad saveza nas zanima kao temelj razvoja fudbala u našoj zemlji. I Partizan mora da se uključi kao i svi ostali klubovi. Mi se nikad nećemo složiti sa Partizanom, složili smo se da se nećemo složiti. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading