ČELSI JE ŠAMPION EVROPE! Haverc srušio Siti u finalu Lige šampiona (VIDEO)

Autor:

Sport

29.05.2021

17:30 >> 20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija novi su prvaci Starog kontinenta, pošto su u finalu Lige šampiona savladali blago favorizovani Mančester siti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Čelsija slave sa peharom Lige šampiona

Titulu šampiona Evrope Čelsiju je doneo Kaj Haverc pogotkom u 42. minutu utakmice.

"Plavci" su do "ušatog pehara" stigli pobedom nad Mančester sitijem od 1:0, pred nešto više od 14.000 navijača na stadionu "Dragao" u Portu.

Utakmicu je propuštenom velikom prilikom otvorio ofanzivac Sitija Rahim Sterling, a zatim se na suprotnoj strani u nekoliko navrata obrukao Timo Verner koji je imao još jednom svoju reviju promašaja.

Sredinom prvog poluvremena je ekipa Pepa Gvardiole bila konkretnija, ali lopta nije htela u gol. U tim trenucima se povredio i stub odbrane Čelsija Tijago Silva, koji je zamenjen, a onda je usledio hladan tuš za "građane". Mejson Maunt je sjajno proigrao Haverca koji je obišao Edersona i poslao loptu u praznu mrežu, što je bio i poslednji bitan događaj u prvom delu.

Foto: Tanjug/AP
Fudbaleri Čelsija slave pobedonosni gol

Početak drugog poluvremena je protekao sporo i bez prilika, a onda su se sudarili Antonio Ridiger i Kevin De Brujne posle čega je najbolji igrač Mančester sitija završio ovo finale Lige šampiona.

Odmah nakon što je Belgijanac napustio teren, igrači Sitija su tražili penal kada je lopta pogodila u ruku Risa Džejmsa, ali je sudija Antonio Lahoz samo odmahnuo rukom, a potom je i iz VAR sobe potvrđeno da nema elemenata za najstrožu kaznu.

Nešto više od 15 minuta pre kraja meča je Kristijan Pulišić mogao da reši pitanje pobednika, ali je u situaciji 'jedan na jedan' sa Edersonom šutirao malo pored gola.

Do kraja utakmice je Siti imao inicijativu, nekoliko dobrih šansi, ali bez one prave koja bi zaledila krv u žilama navijača Čelsija. Takva situacija je bila sve do šestog minuta nadoknade kada je Rijad Marez sa ivice kaznenog prostora uputio udarac, a lopta je prošla svega nekoliko milimetara iznad prečke gola Eduarda Mendija.

Na kraju, Čelsi je po drugi put u istoriji postao prvak Evrope, a Mančester siti je u debitantskom finalu ostao bez trofeja i moraće da čeka neku novu priliku.

Za igrača utakmice je proglašen neumorni Ngolo Kante koji je tokom svih 90 (i više) minuta pokrivao svaki pedalj terena stadiona "Dragao" i neumorno se ponavljao u napadima i odbrani Čelsija.

Foto: Tanjug/AP
Saigrači nose Kantea

MANČESTER SITI - ČELSI 0:1 (0:1)

/Haverc 42/

STADION: Dragao (Porto)

SUDIJA: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Stouns, Dijas, Zinčenko - B. Silva (od 64. Fernandinjo), Gundogan, Foden - De Brujne (od 60. Žesus) - Marez, Sterling (od 77. Aguero). Trener: Pep Gvardiola.

ČELSI: Mendi - Aspilikueta, T. Silva (od 39. Kristensen), Ridiger - Džejms, Kante, Žoržinjo, Čilvel - Haverc, Maunt (od 80. Kovačić) - Verner (od 66. Pulišić). Trener: Tomas Tuhel.

Tok meča

Kraj meča! Čelsi je novi šampion Evrope!

90+6. minut - Rijad Marez je šutirao sa 16 metara, a lopta prolazi milimetarski iznad prečke.

90+3. minut - Svi igrači su na polovini Čelsija, ali Siti bez prilika u nadoknadi.

Igraće se još sedam minuta sudijske nadoknade.

90. minut - Velika prilika za Siti! Sjajan napad "građana", imali su nekoliko šansi da šutiraju, na kraju je Kristensen izblokirao Fodena.

88. minut - Žuti karton za Gabrijela Žesusa zbog faula nad Havercom.

85. minut - Kiksirao je desni bek Čelsija Džejms, ali je Mendi uspeo da ispravi njegovu grešku i uhvatio je loptu koju je na peterac nabacio Aguero.

82. minut - Žoržinjo je "tukao" sa distance, ali neprecizno.

80. minut - Mateo Kovačić menja Mejsona Maunta.

77. minut - Kun Aguero ulazi da odigra poslednji meč u karijeri za Mančester siti i menja Rahima Sterlinga.

76. minut - Šutira Maunt, ali slabo.

73. minut - Kakva šteta za Čelsi! Odigrali su "plavci" fenomenalnu kontru, Haverc je "spojio sa golom" Pulišića, ovaj je šutirao, Ederson je već bio savladan, ali je lopta prošla pored gola.

68. minut - Sjajan napad ekipe Pepa Gvardiole, ali je Aspilikueta sa peterca intervenisao posle centaršuta Mareza.

66. minut - Kristijan Pulišić je na terenu umesto Tima Vernera.

64. minut - Fernandinjo menja Bernarda Silvu u ekipi Sitija.

60. minut - Džejmsa lopta pogađa u ruku, "građani" traže penal, ali sudija Lahoz odmahuje rukom. Provereno je sve i u VAR sobi, ali nema najstrože kazne.

60. minut - De Brujne posle svega neće moći da nastavi meč, a menja ga Gabrijel Žesus.

 

57. minut - Pridigao se Ridiger, pa je dobio žuti karton zbog tog starta na De Brujneu koji je i dalje na travi.

56. minut - Sudarili su se Ridiger i De Brujne posle čega su obojica završili na zemlji, pa im se sada ukazuje lekarska pomoć.

55. minut - Bez šansi na startu drugog poluvremena. Mančester siti drži loptu u nogama, Čelsi čeka šansu iz kontre, ali bez konkretnih prilika do sada.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, nije bilo izmena tokom pauze.

Poluvreme! Čelsi vodi rezultatom 1:0!

45. minut - Igraće se još tri minuta u prvom delu.

42. minut - GOOOOOOL! Čelsi vodi! Kaj Haverc donosi prednost "plavcima"! Maunt je poslao perfektan pas za Nemca sa svoje polovine, Haverc je obišao Edersona i poslao loptu u praznu mrežu.

39. minut - Hendikep za Čelsi! Tijago Silva zbog povrede napušta teren, a menja ga Andreas Kristensen.

 

38. minut - Šutirao je Marez, ali je Mendi uspeo da ukroti loptu posle udarca Alžirca.

35. minut - Sudija Lahoz je dao fudbalerima minut pauze kako bi se osvežili.

34. minut - Prvi žuti karton na meču dobio je Ilkaj Gundogan zbog oštrog prekršaja nad Mauntom.

30. minut - Voker je sa desne strane ubacio oštru loptu u srce šesnaesterca Čelsija, ali je tu Marez zakasnio za delić sekunde i šansa za "građane" odlazi u nepovrat. 

28. minut - Ridiger spasava Čelsi! Foden je šutirao sa nekih sedam metara, ali ga je nemački štoper izblokirao u poslednjem trenutku i tako verovatno sačuvao mrežu svog tima.

25. minut - Mirniji period igre u Portugalu.

17. minut - Šutirao je Kante glavom, ali neprecizno.

14. minut - Verner se obrukao! Sjajno je Nemca proigrao Maunt, ali se centarfor Čelsija spetljao i slabo šutirao iz sjajne pozicije, pravo u Edersona. Već u sledećem napadu je imao još jednu priliku Verner, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

10. minut - Po jedna dobra prilika na obe strane u razmaku od 15 sekundi. Prvo je Verner loše zahvatio loptu na jednoj strani, a potom "građani" nisu ni šutnuli u veoma opasnoj kontri.

 

8. minut - Velika šansa za Siti! Sterling je izašao sam ispred Mendija, ali je golman Čelsija sjajno reagovao i od svega samo korner za tim iz Mančestera.

4. minut - Prva prilika na meču za Čelsi, ali je Ederson ukrotio pokušaj Haverca.

Utakmica je počela!

20.58 - Fudbaleri Sitija i Čelsija su izašli na teren i u ovim trenucima "Dragaom" grmi himna Lige šampiona, dok se na centru trese mušema.

20.50 - Brojimo sitno do početka meča. Igrači oba tima su završili zagrevanje i polako se spremaju za početak susreta.

 

20.30 - Do početka velikog finala ostalo je još pola sata.

 

20.10 - "Ušati" pehar je spreman.

 

19.50 - Nešto više od sat vremena pre početka meča su se pojavile startne postave, a oba trenera su se, logično, opredelila za najjače sastave.

"Građani" će zaigrati u sledećoj formaciji:

Ederson - Voker, Stouns, Dijas, Zinčenko - B. Silva, Gundogan, Foden - De Brujne - Marez, Sterling.

Sa druge strane, ovo je sastav "plavaca":

Mendi - Aspilikueta, T. Silva, Ridiger - Džejms, Kante, Žoržinjo, Čilvel - Haverc, Maunt - Verner.

19.30 - Dobrodošli na Republikin lajv blog finala Lige šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading