DRŽAVA PREPOZNALA USPEHE: Velika nagrada za Crvenu zvezdu, uz njih dobitnik i TVORAC tima iz Barija!

Autor: Republika

Sport

28.05.2021

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodeljene su Majske nagrade Sportskog saveza Srbije za 2020. i 2021. godinu. Ceremonija dodela priznanja održava je u domu Narodne Skupštine, uz prisustvo predsednika Saveza Davora Štefaneka i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

RepublikaFoto: Starsport
Proslava titule fudbalera Crvene zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda je dobitnik Majske nagrade Sportskog saveza Srbije za 2020 godinu. Osim šampiona Superlige Srbije, nagradu za 2021. godinu je dobio karate klub Vojvodina.

Majsku nagradu za sportistu u olimpijskom sportu za 2020.godinu dobio je odbojkaš Uros Kovacević, dok je za 2021. posthumno Bobana Veličković. Ceremonija dodele je održana u domu Narodne Skupštine.

Nagradu za 2020. u neolimpijskom sportu dobio je Milovan Vesnić, a za 2021. Teodora Manić. Među sportista sa invaliditetom priznanja su dobili Dejan Jokić za 2020. godinu, dok je za 2021. Danijela Jovanović.

Sportski savez Subotice i Pančeva su takođe nagrađeni za uspehe i vredan rad.

U konkurenciji sportskih stručnjaka selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković je dobila nagradu za prethodnu, dok je legendarni trener Svetislav Pešić dobitnik za tekuću godinu.

 Nagrade za životno delo primio je Vladimir Cvetković, bivši slavni košarkaš i Crvene zvezde i funkcioner u fudbalskom klubu, posthumno je dodeljena preminuloj košarkašici Ivanki Gajić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading