LJAJIĆ DOBIO PODRŠKU: Bivši predsednici Partizana žele Rasima na čelu FSS-a

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

28.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljajić je u fudbalu obavljao funkciju potpredsednika FK Partizan, dok je u FK Novi Pazar počasni predsednik.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Rasim Ljajić

Rasim Ljajić, bivši ministar u Vladi Srbije i nekadašnji potpredsednik FK Partizan, najavio je da će se kandidovati za prvog čoveka FSS. On nije bio deo prethodne garniture na Terazijama 35, ali bi, sudeći po mišljenju njegovih bivših saradnika iz Humske Ivana Ćurkovića i Dragana Đurića, bio odlično rešenje za najodgovorniju funkciju u srpskom fudbalu.

Legendarni golman je obavljao funkciju prvog čoveka crno-belih od 2000. do 2006, a tada je imao priliku da sarađuje sa Ljajićem.

BEZ IZJAŠNJAVANJA

- U fudbalu postoje dve funkcije koje su najteže, a to je predsednik kluba i selektor. To nije nimalo lak posao, kažem vam iz iskustva. U savezu imam mnogo ljudi, prijatelja dugi niz godina i ne želim da se izjašnjavam. Ko je najbolji kandidat, to će odlučiti više instance u savezu, nije to moj zadatak. Što se Rasima Ljajića tiče, mogu da kažem da o njemu, kao čoveku, imam dobro mišljenje, odlično se poznajemo. On voli fudbal i razume se u naš sport iako dolazi iz druge, političke branše - kaže za Srpski telegraf Ivan Ćurković, počasni predsednik FK Partizan.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ivan Ćurković

UEFA ne dozvoljava politiku

Ukoliko se i zvanično kandiduje za predsednika FSS, Rasim Ljajić će zbog pravilnika UEFA i FIFA morati, kao što je i najavio, bar na neko vreme, da zapostavi političku karijeru.

- Ulaskom na tako visoku fudbalsku funkciju politika će morati da ostane sa strane. To je pravilo UEFA i FIFA. Oni politiku ne dozvoljavaju i mora nešto da se kompenzuje. Ne sumnjam da on vodi računa o tome - rekao je Ćurković.

NISU SE ČULI

Ljajić je pre više od deceniju, u vreme mandata Dragana Đurića u FK Partizan, obavljao funkciju potpredsednika, dok je u klubu iz rodnog Novog Pazara počasni predsednik.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Đurić

- Jako cenim Rasima kao čoveka i sportskog radnika. Dosta toga je prošao u Partizanu za moje vreme i lepo smo sarađivali. Nismo se čuli, ali je on veoma tačan, vredan i odan čovek. E sad, da li on hoće da preuzme FSS, na njemu je da odluči. Ja ću ga podržati. Mada, funkcija predsednika je veoma komplikovano radno mesto - istakao je Đurić u razgovoru za naš list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading