SKANDAL ZBOG KOG ĆE NAM SE SMEJATI CEO SVET: Pučisti na čelu sa Bjekovićem napravili LAKRDIJU i NEZAKONITO smenili Pantelića

Autor:

Sport

24.05.2021

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezapamćen skandal u režiji Nenada Bjekovića i mafijaša koji mu "čuvaju leđa".

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Bjeković

Vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić je smenio petoricu članova Izvršnog odbora kako bi sprečio skandal, a potom je izjavio da su oni spremali puč u Fudbalskom savezu Srbije.

Ipak, dobra namera Marka Pantelića da se ne ukalja obraz srpskom fudbalu nije prošla, već je ubrzo nastala lakrdija.

Raspušteni Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS), ipak je održao sednicu u Staroj Pazovi, na kojoj je doneo odluku da smeni vršioca dužnosti predsednika Marka Pantelića, i to njemu iza leđa, a na njegovo mesto postavio je potpredsednika Nenada Bjekovića.

Pritom, sa zvaničnog sajta Fudbalskog saveza Srbije je uklonjen izveštaj o smei Bjekovića i još četvorice članova IO, a pojavio se novi, kojim je cirkus upotpunjen.

Odluka o izboru zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marka Pantelića koja je objavljena u službenom listu FSS "Fudbal" broj: 17/2020 od dana 05.10.2020. godine, a doneta je od strane Izvršnog odbora FSS na 11. sednici Izvršnog odbora FSS dana 05.10.2020. godine doneta je očiglednim kršenjem odredbi Zakona o sportu, odnosno doneta suprotno pravnom pravilu iz člana 33. stav. 2 tačka 2) Zakona o sportu, kojim je propisano da članovi uprave sportske organizacije, uključujući i zastupnika i likvidacionog upravnika sportske organizacije ne mogu biti članovi uprave i službena lica nadležnog sportskog saveza, odnosno službena lica organizacije u oblasti sporta koja upravlja sportskom ligom, što je Marko Pantelić bio, pošto je u vreme izbora na funkciju zamenika predsednika FŠ i za sve vreme do dana donošenja ove odluke bio i ostao upisan u Agenciji za privredne registre kao predsednik Fudbalskog saveza Beograda (FSB) - navodi se u saopštenju i pojašnjava:

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nenad Bjeković

- Nesporna je činjenica da Marko Pantelić i dalje obavlja funkciju predsednika FSB i zastupnika FSB, kao i da je propustio priliku da istog dana kada je izabran na funkciju zamenika predsednika FSS (zastupnika FSS), podnese ostavku na funkciju predsednika FSB (zastupnika FSB) i time eventualno učini zakonitim svoj izbor na funkciju zamenika predsednika FŠ. Osim toga, utvrđeno je da 2019. godine, a ni u vreme donošenja ove odluke Izvršnog odbora FSS, nisu bili ispunjeni pravni uslovi da Marko Pantelić bude delegat – predstavnik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije u Skupštini Fudbalskog saveza Srbije, pošto Marko Pantelić nije član nijedne fudbalske organizacije (fudbalskog kluba, teritorijalnog fudbalskog saveza) sa teritorije FSRIS, niti ima prebivalište na teritoriji FSRIS" Samim tim, kako se navodi, izbor Marka Pantelića na funkciju zamenika predsednika FSS nije zakonit, niti u skladu sa odredbama Statuta FSS pošto Marko Pantelić takvim nelegalnim statusom, nije ispunjavao ni uslov za izbor zamenika predsednika FSS propisan članom 50. stavom 1. Statuta FSS, pošto je tim članom propisano da Izvršni odbor bira zamenika predsednika FSS iz redova članova Skupštine FSS, što on nije mogao legalno da postane - navodi se na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Na kraju je još dodato i da je novi vd predsednika FSS Nenad Bjeković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ratko

24.05.2021 16:06

Pa da nije ovaj vd pucista dzabe sedeo u lozi zajedno sa V.B. lako mu je dizati puc jer ima jos gomila gorih od ovih sto su u apsanu! Nas fudbal je samo za ruganje. Sto pre ga treba ugasiti na regionalni nivo bez para pa ko hoce da senrekreira neka pika fudbal. Ovako lakrdija na sve strane. Kome trevaju obracuni huligana komsiskih klubova. Neka mi neko objasni zasto postoje ta dva kluba Beogradska i koji su interesi drzave i naroda u svemu tome. Gradu Beogradu a ponajmanje Srbiji oni su nepotrebni jer sa njima ide svo zlo dobro poznato svima nama u Srbiji!