ON SUDI DERBI: PLJAČKAŠ I DŽEPAROŠ - tako su ga nazvali u Evropi! Terzić mu rekao da je GROBAR, Savo ga GAĐAO FLAŠOM

Autor:

Sport

24.05.2021

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan Jovanović, čovek koji će deliti pravdu na finalu Kupa, nije omiljen nikome u srpskom fudbalu.

RepublikaFoto: Starsport
Srđan Jovanović

Srpski arbitar sa FIFA značkom, Srđan Jovanović, dobio je poverenje da sudi finale Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana, koje je na programu u utorak od 19 časova.

Na njegovo deljenje pravde su u prošlosti mnogi imali zamerke, bili su nezadovoljni na obe strane Topčiderskog brda, a nije ga štedeo ni nekadašnji selektor Srbije Dik Advokat.

No, krenimo redom.

Na Jovanovića su se prvo žalili iz Ljutice Bogdana. Bilo je to posle 161. "večitog derbija" koji je pripao Partizanu (0:2), ali je pri rezultatu 0:0 poništen čist gol crveno-belima.

- Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol - rekao je tada generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Srđan Jovanović je nastavio sa "grehovima" u domaćem šampionatu ove sezone, kada ga je u pobedi Vojvodine nad Partizanom (3:2) zbog nekih odluka tadašnji trener crno-belih Savo Milošević gađao flašom.

Posle tog meča je Milošević napustio kormilo "parnog valjka", a iz kluba su se oglasili saopštenjem.

Nakon brutalne krađe u Novom Sadu, kompletnog inženjeringa sudijske organizacije u sadejstvu sa čelnicima FSS-a, FK Partizan je zakazao sednicu Odbora za hitna pitanja - poručeno je iz Humske.

U međuvremenu, Jovanovića su napali i iz Grčke, gde je bio pozvan da sudi meč tamošnje lige između AEL-a i PAOK-a. Tim iz Larise je tada poražen 2:1 kod kuće, a domaćini za to isključivo krive Jovanovića koji im nije dosudio penal posle igranja rukom jednog igrača iz Soluna, iako je i VAR to navodno pokazao.

Srpski pljačkaš nam je stao na put. Džeparoš. Srećan mu odmor na Halkidikiju na leto. Danas smo posle mnogo godina imali priliku da vidimo stranog sudiju u Larisi. Pojma nismo imali zašto su ga doveli. Sada znamo. Da nas opljačka. Umesto deset faulova za nas, svih deset je dosudio za PAOK. Ljudi, da li ste ozbiljni? Doveli ste čoveka iz drugog najprljavijeg prvenstva u Evropi posle Kipra da nam sudi. Čestitke čelnicima saveza - rekao je predsednik AEL-a posle tog meča.

RepublikaFoto: Starsport
Srđan Jovanović

Na kraju, u oktobru prošle godine je Jovanović u meču Fejenorda i Volfsbergera svirao tri penala za Austrijance, a nimalo blag posle meča nije bio trener Holanđana Dik Advokat.

Taj čovek je drama, dva od tri penala su sigurno bili neopravdani. Ali nema razloga da upiremo prst u sudiju, trebalo je da budemo pametniji. Ako već nisi u igri, pritom ti sviraju ovakve penale, onda nemaš nikakve šanse - grmeo je Advokat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading