MENTALITET HAZARDERA: Stanković otkrio sa kakvim pritiskom se susreo u Zvezdi i sipao so na ranu Grobarima!

Autor:

Sport

22.05.2021

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković je produžio ugovor sa šampionom Srbije, a da nijednog trenutka nije imao dilemu! Legendarni as je progovorio o pritisku kada je preuzeo crveno-bele i otkrio koji detalj iz dosadašnje karijere na "Marakani" mu je naupečatljiviji.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

- Želeo sam titulu, kup i proleće u Evropi. Za neke je to bila hazarderska izjava... Nisam uzalud pričao, bio sam svestan svake reči- rekao je Stanković za "Al Jazeera Balkans".

Mnogi su smatrali da je preuzimanje Zvezde posle Vladana Milojevića veliki zalogaj za legendarnog asa.

- Nisam navikao da plivam u bazenu. Tu je voda mirna, ne ulazi ti u uši, ne daviš se... Navikao sam da plivam na otvorenom moru, gde te talasi zapljusnu, potopi te more, nagutaš se vode i nije lagano. Kroz karijeru sam imao mnogo izazova, uspona i padova. Kada te Zvezda pozove ne možeš da bude od opcija, već prva- otkrio je svoj rezon kada ga je Zvezda zvala da započne trenersku karijeru pre dve zime.

Dodatno je pojasnio...

- Uzeti ekipu u tom momentu je izazov, nisam razmišljao "Šta ako". Znam da ću odigrati 'ol in', sa celim Dejanom Stankovićem. Verovao sam u sebe, svoj stručni štab i od prvog dana sam se pogledaom sa igračima. Radim puno na odnosu, ne mogu da me prevare, u njihovim očima je čistoća, želja za napretkom i za pravljenjem nečim što će biti upisano zlanim slovima. to sam odmah prepoznao.

RepublikaFoto: Starsport

Otkrio je i da li se nadao da će potpisati ugovor do 2024. godine.

- Nadao sam se. Kada ostaneš u Zvezdi, kada imaš čast da produžiš ugovor, znači da si uradio dobar posao. Zahvalnost ide klubu na šansi da vodim Zvezdu, potom na strpljenju, jer nije sve išlo glatko... Poverenje, isti ciljevi vode nas ka istom putu, stvaranje stabilne ekipe koja pomera mogućnosti svakim danom.

Kao poseban detalj izdvojio je trijumf u "večitom" derbiju.

- Naravno da je pritisak čak i pored svih rezultata, to je Zvezda. Spremaš se tako za derbi, ako ne pobediš Partizan kada da ništa nisi uradio. To prihvatam... i sa mnom i bez mene, to su zahtevi Zvezde. Mora da se dobije Partizan, mogli ste da vidite na meni i kako sam vodio utakmicu- završio je Stanković, konstatujući da nije bilo dileme oko potpisa novog ugovora, iako je bilo interesovanja iz Italije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading