REČI KOJE ĆE ZATRESTI SRBIJU: Selektor Hrvatske progovorio o Piksiju i šansama "orlova" da se plasiraju u Katar!

Autor:

Sport

21.05.2021

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je prokomentarisao odluku FSS-a da Dragan Stojković Piksi preuzme reprezentaciju Srbije!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić je arhitekta najvećeg uspeha "vatrenih" na Mundijalu u Rusiji 2018. godine kada su postali vicešampioni, a u razgovoru za "24.sedam" je govorio i na temu reprezentacije Srbije.

On se nada da će na Mundijalu u Kataru sledeće godine svet videti i "orlove" i njegovu ekipu.

Srbija je dobila novog selektora Dragana Stojkovića Piksija koji je za dva dana uspeo da napravi pobedničku atmosferu. Da li ste imali vremena da pratite Srbiju na kvalifikacijama za Katar? 

- Mislim da je Srbija izabrala pravog selektora. Dragan Stojković Piksi je fudbalska legenda, puno je napravio u svojoj karijeri naročito u Kini kao trener, ostavio je veliki trag tako da sam siguran da će napraviti pomak sa reprezentacijom Srbije, koja je zaista kvalitetna i ja kad sam govorio da ne bih voleo Srbiju za protivnika na SP, govorio sam zato što je Srbija bila najbolja i najkvalitetnija u baražu. Bila je najteži protivnik, puno teža od Škotske. Dobro su startovali u kvalifikacijama za Katar, sedam bodova osvojili, sa Portugalom 2:2 je bio veliki rezultat. Mislim da imate realne šanse za prolaz, Portugal za prvu poziciju, ove dve reprezentacije ispod, Luksemburg i Azerbejdžan, Republika Irska neće biti neki veliki problemi, tako da će se drugo mesto lako osvojiti, a za prvo će biti borba sa Portugalom. Nadam se da ćete se i vi kao i Hrvatska plasirati na SP. Mislim da nama svima treba cilj da bude plasman na veliko takmičenje. Treba da budete veliki optimisti, jer ste dobro startovali. 

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Dragan Stojković Piksi

Hrvatska 13. juna igra prvi meč Evopskog prvenstva.

 – Čeka nas najteža utakmica na otvaranju 13. juna sa Englezima koji su veoma kvalitetna reprezentacija sa puno dobrih igrača. Evo, sad u finalu Lige sampiona biće 7-8 igrača koji će igrati protiv nas. Sa druge strane mi smo ih dobili u polufinalu SP tako da imaju motiv više da igraju protiv nas. Igramo na Vembliju, njihovom terenu, neće nam biti ni malo lako pred njihovom publikom, ako publike bude. Očekujem tešku utakmicu koja ne mora biti bitna za prolaz iz grupe, ali svakako će to biti dobar start ako napravimo pozitivan rezultat - rekao je Dalić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading