STANKOVIĆ JE NAJBOLJI U ISTORIJI ZVEZDE: Izjava LEGENDE CRVENO-BELIH odjeknula Srbijom

Autor:

Sport

21.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanković je napravio ogromnu stvar sa ekipom, za njega porazi nisu nikad bili opcija, kaže legendarni džoker crveno-belih Dragan Mićić za Srpski telegraf

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Nek se svako trese od Crvene zvezde.

Zvezda igra totalno drugačije od drugih. Dva kratka stiha koja godinama odzvanjaju sa severne tribine Marakane ove sezone definitivno su dobila najbolju potvrdu. Crveno-beli su osvojili četvrtu titulu prvaka Srbije u nizu, prva su generacija u istoriji kluba sa trofejem nacionalnog šampiona bez poraza. Takođe, dato je 114 golova, najviše u istoriji jedne prvenstvene sezone, a srušen je i svetski rekord sa 108 bodova.

RepublikaFoto: FRAJ/Vladimir Lukić
Dragan Mićić

REKORDI ZA PONOS

Da je Dejan Stanković (42), kao trener Crvene zvezde prešao igricu i digao crveno-bele na znatno viši nivo, u razgovoru za Srpski telegraf smatra i Dragan Mićić (51), njegov bivši saigrač s kojim je delio svlačionicu u Ljutice Bogdana od 1996. do 1998.

Ćićmi: Za Dekija poraz nikada nije postojao, nema razlike da li je trening ili utakmica

- Dejan je najbolji izbor crveno-belih za trenera u istoriji kluba. Ogromna su stvar rekordi koje je postavio Stanković sa ekipom i stručnim štabom. Mislim da ni mi, kao bivši igrači, ni navijači još nismo svesni značaja ovih brojki i šta su uradili - rekao je trener Loznice na početku razgovora za naš list.

Čovek poznatiji pod nadimkom Ćićmi kaže da se od Stankovića očekivalo da će biti dobar trener zbog energije u igračkim danima.

ITALIJANSKA ŠKOLA

- Za njega nije bilo razlike da li je trening ili utakmica. Voleo je da pobeđuje stalno, imao je tu neverovatnu želju, za njega poraz nikada nije bio opcija. Znalo da će biti dobar trener i ostati u fudbalu - istakao je Ćićmi.

Nekadašnji ljubimac delija veruje da je Dejan na pravi način implementirao sve što je naučio kao igrač za 20 godina života u Italiji.

- Deki je radio tokom karijere sa velikim trenerima i sve što je naučio u Italiji na pravi način je implementirao na Marakani. On gaji pravu, napadačku igru i, uz kvalitet igrača, presudila je i neverovatna atmosfera u svlačionici, koja se može primetiti i van terena - zaključio je Dragan Mićić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading