TRESE SE BALKAN: Priveden Zoran Mamić

Autor:

Sport

19.05.2021

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener zagrebačkog Dinama Zoran Mamić priveden je u Međugorju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Mamić

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su Zorana Mamića, donedavnog trenera fudbalskog kluba Dinamo Zagreb, prenosi "Avaz".

Odmah nakon privođenja u Međugorju, Mamić je prabečen u Sud BiH na sudsko ročište.

Inače, pre nekoliko dana je hrvatsko pravosuđe poslalo zahtev institucijama  kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove poternice za Zoranom Mamićem, bratom Zdravka Mamića. Po poternici je svaka policijska agencija bila dužna da postupi po nalogu iz Hrvatske.

Identičnu proceduru prošao je njegov brat Zdravko koji je takođe proglašen beguncem od hrvatskog pravosuđa i koji je utočište pronašao u BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Mamić

Policija je na poternici, uz lične podatke Zorana Mamića, objavila da je nalog za poternicu izdao zagrebački Županijski sud zbog zloupotrebe položaja, davanja mita i zloupotrebe poverenja u ekonomskom poslovanju.

Po Zakonu, nakon privođenja Zorana Mamića u Sudu BiH će se odlučivati o njegovom izručenju, tačnije o tome da li postoje uslovi da se izruči Zagrebu, s obzirom da osim hrvatskog ima i državljanstvo BiH.

Vrhovni sud Hrvatske je sredinom marta Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu od šest i po godina, dok je njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu na četiri godine i osam meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading