DELIBAŠIĆ OTKRIO DETALJE: Ćirković nije HTEO da šutira penal u Njukaslu!

Autor:

Sport

18.05.2021

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grobari se na emotivan način sećaju velikog podviga, prvog plasmana u Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši centarfor Partizana Andrija Delibašić

Fudbaleri Partizana 2003. godine u čuvenoj penal seriji na "Sent Džejms Parku" savladali su Njukasl za plasman u Ligu šampiona, a jedanaesteraca se prisetio tadašnji golgeter crno-belih Andrija Delibašić.

On je otkrio da Milivoje Ćirković, strelac poslednjeg gola sa "bele tačke" nije želeo da šutira, ali da su ostali iz tabora "parnog valjka" verovali u njega.

Zamenio me Damir Čakar da bi pucao penal. Da li mi je to predstavljalo olakšanje? I jeste i nije... Bili smo baš umorni, od 100. minuta su me mučili grčevi. Svašta se izdešavalo u penal seriji. U jednom trenutku video sam kako Saša Ilić gura Milivoja Ćirkovića (nije bio planiran da šutira, op. aut.) koji se okreće i govori: 'Neću ja'. Postoji snimak gde se pomoćni trener Miša Radaković hvata za glavu i govori: „A, ne ovaj, u ovom trenutku“. Nekako smo bili ubeđeni da će Ćirko dati gol, obično najbolje šutiraju oni koji se nisu spremali. Rasterećeni su. Vrištali smo posle tog pogotka, trčali oko stadiona, nismo znali gde ćemo... Sjajno je bilo veselje, mnogo poznatih ličnosti, glumaca, veliki navijača Partizana među kojima i Vlade Divac. Pri dolasku na beogradski aerodrom novinari su me zaustavili i pitali koga želim u grupnoj fazi, a ja kao iz topa sam uzvratio: 'Real Madrid'. Grupna faza bila je nagrada za sve što smo uradili, a ne opterećenje - prisetio se Andrija Delibašić za "Mocartsport".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading