DEKI POTPISAO, NA MARAKANI SLAVLJE: Mrkela o POVERENJU, Mijailović o Evropi, a Terzić OTKRIO glavni CILJ Zvezde!

Autor:

Sport

18.05.2021

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli rešili goruće pitanje, Dejan Stanković na klupi još tri sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Čelnici Crvene zvezde nakon produžetka saradnje sa trenerom Dejanom Stankovićem

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković u utorak je produžio saradnju sa crveno-belima, a čelnici srpskog šampiona izrazili su zadovoljstvo sklopljenim poslom.

Generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić najavio je da će cilj sa Dekijem biti plasman u Ligu šampiona.

Današnjim potpisom postavljamo nove ciljeve i šaljemo poruku da Zvezda želi dugoročno da razmišlja. Od prvog trenutka kada se pojavila ideja da Stanković dođe za trenera, a to je bilo posle njegovog poziva gde je on samouvereno telefonski prezentovao šta može, koliko želi, kakve su mu ambicije i na koji bi način podigao Zvezdu. Osetio sam to da nije priča, već da on to nosi kao ideju u sebi i da može da je prenese na teren, te našem klubu donese novu vrednost. Od tada pa do danas, on je porastao kao trener i dokazao se kao čovek mnogo puta. Ubeđen sam da će imati veliku karijeru - ocenio je Terzić za klupski sajt, pa dodao:

RepublikaFoto: Tanjug/J. ILIĆ
Deki vodi Zvezdu do elite - Zvezdan Terzić

Voleo bih što duže da ostane u Zvezdi, a potpisom na tri godine smo mu poslali poruku koliko verujemo u njega i koliko bi želeli da ostane. Osvojili smo četiri titule u nizu, četiri grupne faze igrali i to sada nije cilj, nego neko normalno očekivanje, čega je i Stanković svestan. Znamo šta smo postavili kao ciljeve i prioritete i hrabro ulazimo u sve to. Ne živimo od stare slave i nema minulog rada, i hrabro se suočava onome što nas čeka u julu kad krenu kvalifikacije za Ligu šampiona. Srećni smo i zadovoljni i nadam se da su i naši navijači - jasan je Terzić.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela Stankovićev potpis obrazložio je kao dokaz poverenja u njega.

Ovo je sigurno jedan lep dan za sve zvezdaše, Dejan Stanković je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom. Produžetak saradnje predstavlja dokaz poverenja koje klub pokazuje prema treneru. Mislim da je Stanković odradio sjajan posao u poslednjih godinu i po dana. Rezultati su bili izvanredni i očekujem da se u predstojećem periodu ponove – kazao je Mrkela.

RepublikaFoto: Starsport
Mrkela i Stanković

žOn je naglasio ciljeve kluba u budućnosti, a osvrnuo se i na dosadašnju saradnju sa Stankovićem.

Naš cilj je da uvek idemo napred, da podižemo lestvicu naviše. Proteklih godina smo napravili sjajne rezultate. Želimo da sa Stankovićem na čelu napravimo iskorak i u Evropi i kada su u pitanju domaći okviri i da se Crvena zvezda vrati na staze stare slave koje su započele neke starije generacije. Dejan Stanković i ja imamo svakodnevnu komunikaciju. Stalno radimo analizu utakmica koje su se odigrale za vikend i pravimo planove za budućnost. Imamo dosta dobru saradnju i mislim da rezultati to i pokazuju – zaključio je Mrkela.

Predsednik našeg najtrofejnijeg tima Svetozar Mijailović govorio je u sličnom tonu, a najavio je nove pobede sa uspešnim strategom.

Stanković je pokazao da je pravi šampion, da je zvezdaš koji je igrački postigao mnogo i njegova trenerska funkcija je potvrdila da će i u tome postići vrhunske rezultate. Zvezda očekuje da se nastavi u ovom maniru, sa ciljem da unapredimo igru i rezultate koje očekujemo u evropskim takmičenjima u narednoj sezoni. Stanković je stvorio dobar timski rad, igrači su ostvarili postavljene ciljeve za ovu godinu, uz još jedan koji nas očekuje. Nadam se da ćemo to uspešno prebroditi i doći do veoma uspešne sezone u ovom ciklusu u kom se takmičimo - počeo je Mijailović.

RepublikaFoto: Starsport
Sa Stankovićem u nove pobede - Svetozar Mijailović

Kao veliki kvalitet Stankovića, Mijailović vidi u tome što je Mister svojevremeno bio i svetski poznat fudbaler, a sada pretenduje da to učini i kao trener.

Stanković ima prednost u tom smislu što je bio vrhunski igrač i zna kakvi su zahtevi modernog fudbala. Trenirali su ga mnogi poznati treneri, dosta je naučio od njih i što je najvažnije, sposoban je da to primeni u praksi. Rezultat nije izostao, ali iza svega toga stoji rad i želja igrača da ispoštuju trenerove zahteve. Verujem da će se u tom duhu nastaviti dalja saradnja - zaključuje Mijailović.

Podsećanja radi, Dejan Stanković je klupu Crvene zvezde preuzeo od Vladana Milojevića, u smiraj 2019. godine, a od tada je uspeo da osvoji dve titule prvaka Srbije, kao i da sa crveno-belima obezbedi evropsko proleće u tekućoj sezoni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miroslav

18.05.2021 13:49

Kada bi hteo da pita Ljupka i Zdenjeka Zemana(u krajnjem slucaju, Dzaju licno) kako da "driluje" ekipu fizicki(setite se Robija i Bine koji su purnjali kao turci a trcali kao navijeni, pa cak i Koromana kod Zemana), pa da ne brinemo o pretrcavanju nasih bekova i krila vec u 20-om minutu, ili faulova Sanoga, Njegosa... za zuti najkasnije do 40. minuta! Nama treba da budu sigurni u svoje mogucnosti, a onda dolaze pobede kao u Ceskoj i Belgiji mnogo cesce a Marakana stvarno biva TVRDJAVA!