ULIČARI SAHRANILI SRPSKI FUDBAL: Nekadašnji reprezentativac PROGOVORIO o LAKRDIJI na našim terenima!

Autor:

Sport

17.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek koji nije hrabar ne može biti ni pošten jer za poštenje su potrebne žrtve, koje kukavica ne zna i ne može da podnese, a potrebna je velikodušnost, koju on ne može razumeti. Ova kratka misao o poštenju mogla bi da stoji ispred službenih prostorija pojedinih klubova u Superligi i Prvoj ligi Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Rad - Mačva

U poslednjih 20 dana, zaključno s minulim vikendom na kolo pred kraj takmičenja, prva dva ranga izgubila su obrise normalnih utakmica od 90 i kusur minuta i samo se priča o čudnim prelazima, nizovima pobeda timova koji se bore za opstanak, a nisu strana ni saopštenja i napadi na sudije i Fudbalski savez Srbije.

TOTALNA ANARHIJA

Mnogo je pitanja, a malo odgovora koje je u razgovoru za Srpski telegraf pokušao da sublimira Rade Bogdanović (50), nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, govoreći bez dlake na jeziku o problemima od Subotice do Surdulice.

- Ljudi s ulice, odnosno asfalta, vode klubove u Superligi i Prvoj ligi Srbije, a pravila na ulici ne postoje, pa njima ništa nije sveto. Oni su u celu priču ubacili i kladionice, tako da njih nije sramota ovih prelaza i nizova pobeda davljenika - rekao je bivši napadač na početku razgovora za naš list.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Rade Bogdanović

Najsvežiji slučajevi sumnjivih dešavanja dolaze nam sa Banjice, gde je Rad, koji je u poslednjih osam utakmica izgubio samo jedan meč, dva remizirao i pet pobedio, u subotu pobedio Mačvu sa 7:1 i time došao na trijumf do opstanka u Superligi. Ne treba zaboraviti ni "moćnu" seriju Napretka, koji je slavio sedam puta u poslednjih osam mečeva i osigurao opstanak.

Da ne bude da je problem samo u elitnom rangu, govore i scene s terena u drugoligaškom karavanu. Umesto da se priča o proslavi ulaska kragujevačkog Radničkog i Kolubare u Superligu, mi priču iz Lazarevca selimo u Sremsku Mitrovicu. Tamo smo u subotu videli prekid u 56. minutu, kada je domaći Radnički izjednačio protiv Dinama iz Vranja, čiji su igrači po komandi, navodno besni na suđenje, napustili teren.

PROPADAMO OD 1992.

Da ove scene neće proći nekažnjeno i van granica Srbije, Srpski telegraf je pisao prošle nedelje jer, prema saznanjima našeg lista, UEFA bi mogla da izbaci srpske klubove iz svih njenih takmičenja na dve-tri godine. Takav scenario plaši i našeg sagovornika.

- To je neminovnost ukoliko se ne dovedemo u red. Dobićemo po ušima od UEFA, a to bi značio nastavak propadanja koje je počelo još 1992. tokom rata. Nema čarobnog štapića, oporavak će trajati decenijama, potrebni su nam privatizacija i vlasnici koji će potpisom da odgovaraju za sve - zaključio je Bogdanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MN

17.05.2021 10:27

Lično sam odigrao nekoliko utalmica gde smo znali da ce nas protivnička ekipa pustiti da pobedimo. Bilo me je sramota na tim utakmicama. Protivnik se sklanja da postignemo pogodak. Publika vredja i dobacuje svašta nešto sa tribina...užas. muka mi je bila od toga. Bunio sam se što je tako, al ko te pita. U pitanju je niži rang takmičenja. Toga ima koliko hoćeš. Niko to ne kontroliśe. Delegati svoj posao katastrofalno rade. Sudije sviraju za par hiljada ne postojeće penale....da ne nabrajam