GROBARIMA PUNO SRCE: Veleobrt u SLUČAJU Asano!

Autor:

Sport

16.05.2021

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Japana promenili ploču.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaler Partizana Takuma Asano

Direktor japanske fudbalske asocijacije Micimasa Egašira osudio je potez Takume Asana koji je odlučio da raskine ugovor sa Partizanom, što je prvi put da bivšem asu Arsenala stiže osuda iz domovine.

– Asano je uradio šta se od njega očekivalo, ali pre nego što vam odgovorim zašto su njegovi saigrači bili ljuti, morate da razmišljate o tome kako je u Srbiji, kao i o razlici između srpskih igrača i stranaca. Partizan je veliki klub, osvojio je 27 titula i 11 kupova, od stare Jugoslavije do danas. To je i klub koji uz Crvenu zvezdu predstavlja Srbiju. Ali, to je klub koji je neuporedivo siromašniji nego japanski klubovi, zbog građanskog rata koji je počeo 1991. posle čega je dugo trajala politička i ekonomska nestabilnost – počeo je priču Egašira i nastavio:

– Zbog svega toga, uobičajeno je da u Srbiji plate kasne, ali domaći igrači nemaju pravo da raskinu ugovor čak i ako nisu dobili plate. Morate da igrate čak i ako niste plaćeni. Nasuprot njima, stranci mogu da raskinu ugovor po pravilima FIFA. U isto vreme, Asano je imao poseban tretman u klubu i veću platu. Ako odete iz kluba bez pozdrava, prirodno je da vas saigrači kritikuju. Osim toga, Beograd pamti građanski rat. Za tamošnje građane, Asanovi postupci deluju luđe nego što Japanci zamišljaju.

On je rekao da kada bi svi japanski fudbaleri u Evropi uradili isto što i Takuma Asano da bi im to fudbalsko tržište bilo zatvoreno.

– Kada bi japanski igrači radili isto što i Asano kada igraju u inostranstvu, svetsko fudbalsko tržište bi ostalo zatvoreno za njih. Ne može novac da bude ispred tima, saigrača i navijača. To je važno. Kada Japanac ode da igra fudbal u inostranstvu, treba da nauči jezik te zemlje, ali i istoriju i običaje te zemlje. Mora potpuno da razume da je fudbal drugačiji nego u Japanu i da mora da igra bez obzira da li je dobio platu ili ne – istakao je Egašira, a preneo je “Yahoo”.

Direktor Japanske sportske asocijacije je dodao da je za Srbe fudbal kao voda, struja i gorivo. Važna stavka u životu.

 Srbija je igrala fudbal i tokom rata, fudbal je deo društvene strukture, baš kao struja, voda i gorivo, sastavni je deo života. Srpski igrači igraju čak i ako nisu plaćeni, jer znaju da su odgovorni za infrastrukturu društva. A imaju i osećaj misije. Osim toga, koncept tima je nešto posebno u zemljama koje vole sport. U Japanu čak i poznavaoci sporta imaju problema da razdvoje neke timove, a ljudi imaju samo ideju otprilike šta je to tim, a igrače gledaju kao zaposlene. Mislim da Asano nije shvatao koncept tima i srpskog fudbala – zaključio je Egašira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
iskren

17.05.2021 08:46

Samo se vi hvalite za Leonarda,Tezga će mu zabraniti ulazak u Srbiju .Crnogorska GNJIDA iz Lovćenca će ga uhapsiti na ajredromu jer je opasnost za Vučka,

Marko

17.05.2021 15:28

I kakav veleobrt ???? Da li vas je stid ovih glupih naslova samo zbog nekoliko lajkova ili cega vec !!!??? Nemate mastu gospodo ,zato bolje izgasite se

Ciclop eye

17.05.2021 20:10

This man is absolutely right! Asano made an unusual move, yes, the salary is late, but at the end of the contract, every penny will be in his account! He made a mistake and its gonna cost him in carier. As a playe,yes, he is pretty fine player, but very insidious character. This is so odious and non-welcome in european sport.