VUNDERKIND U HUMSKOJ: Crveno-beli ostali kratkih rukava

Autor: Republika

Sport

15.05.2021

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Partizana Nemanja Jović nije u transfer planovima po isteku sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Partizan ne namerava da proda talentovano krilo Olimpijakosu, kome je žarka želja, nego da Jovića zadrži naredne godine u sastavu, javlja "Mocartsport".

Olimpijakos odavno prati tršavog 18-godišnjaka, međutim, crno-beli ne žele da ga prodaju i finansijski jačim klubovima.

Pojašnjeno je "Mocartsportu" da postoji nekoliko bitnih razloga. Prvi je skopčan sa činjenicom da Jović iza sebe ima tek tri meseca superligaškog fudbala i bez obzira što je u prošlosti bilo primera kad su se pojedini mladići prodavali bez sekunde za prvi tim nešto slično nije u planu.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Jović

Naredni se tiče činjenice da je momak iz Zvornika "klasa 2002“ i kao takav ima pravo da i u narednoj sezoni bude "bonus“ (ako pravilo ostane na snazi), što je treneru Aleksandru Stanojeviću od krucijalne važnosti, jer je Jović u 2021. igrao na svakoj prvenstvenoj utakmici, na čak 11 bio starter i delovalo bi pogubno, čak i neozbiljno da, u situaciji kad Svetozar Marković sigurno odlazi, izgubi i drugog bonusa, samo što ga je afirmisao.

Naposletku, tu je ekonomski deo priče: Olimpijakos nije poznat kao veliki trošadžija, posebno kad su igrači sa Balkana u pitanju (primera radi, Ljubomir Fejsa još pre deset godina plaćen 3.000.000 evra, kasniji transferi Marka Šćepovića i Uroša Đurđevića se zaustavljali na 2.500.000), a to nije suma kojom bi se Partizan zadovoljio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading