MITROVIĆ SE VRAĆA KUĆI: Partizan na pozajmicu dovodi reprezentativca Srbije

Autor: Novosti

Sport

25.11.2017

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi kontakti već ostvareni, svima ide u prilog da robustni napadač Aleksandar Mitrović ima veću minutažu tokom proleća pred Svetsko prvenstvo u Rusiji

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bio bi veliko pojačanje za crno-bele iz Beograda

Povratnici su u fokusu Partizana u predstojećem zimskom prelaznom roku, i to povratnici čija imena obećavaju mnogo jači tim Miroslava Đukića u nastavku sezone. Da klub iz Humske ne želi da igra ulogu statiste u eliminacionoj fazi Lige Evrope, pokazuje namera da se Radosav Petrović u pauzi vrati u klub u kojem je stekao punu afirmaciju, a drugo planirano pojačanje definitivno spada u kategoriju senzacionalnih transfera, pošto je reč o napadaču Njukasla Aleksandru Mitroviću.

Kako saznajemo, prvi kontakti su već ostvareni, a želja čelnika srpskog šampiona jeste pozajmica, što je i normalno, s obzirom na to da robusnom napadaču ugovor sa "svrakama" ističe u junu 2020. Iako na prvi pogled bilo kakva priča o mogućem povratku Mitrovića u Partizan deluje nerealno, jasno je da postoji dosta faktora koji idu u prilog crno-belima da obezbede kapitalno pojačanje za drugi deo sezone. 

Mitrović je ove jeseni odigrao svega 218 minuta za Njukasl, od čega 113 na tri utakmice u Premijer ligi i 105 u Kup duelu protiv Notingem Foresta. Španac na klupi "svraka" Rafa Benitez definitivno ne vidi srpskog reprezentativca u ozbiljnijim planovima za nastavak sezone, a ni Mitroviću zbog reprezentacije sigurno nije u interesu da i u drugom delu sezone iščekuje priliku u dresu Njukasla.

Partizan sada, za razliku od leta, kada je stidljivo pominjan povratak Mitrogola, ima jak adut u rukama, a to je, svakako, učešće u šesnaestini finala Lige Evrope. Pozivnica iz Humske bi pritom Mitroviću mogla podjednako da bude interesantna zbog predstojećeg Mundijala u Rusiji, jer na klupi Njukasla ili na tribinama sigurno neće biti na oku selektora. Ne bi trebalo zaboraviti ni činjenicu da Njukasl posle izgubljene jeseni srpskog internacionalca teško može da računa na njegovu prodaju tokom zime. Igranje za Partizan i reprezentaciju u predstojećih šest meseci moglo bi da privuče zainteresovane klubove i Njukaslu obezbedi zaradu koja iz ove perspektive deluje kao naučna fantastika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading