BRUTALNA DOMINACIJA ZVEZDE U DERBIJIMA: Crveno-beli SUPERIORNI u odnosu na Partizan! Ovo je NEZAPAMĆENO

Autor:

Sport

11.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večiti rivali ove sezone odmerili snage u fudbalu, košarci, odbojci i vaterpolu, a crno-beli uspeli da izbore samo jedan remi.

RepublikaFoto: Starsport/Ilustracija
Večiti derbi ilustracija

Crveno-bela dominacija! Ukoliko tražite bolju i kraću rečenicu da opišete odnos pobeda i poraza u duelima Crvene zvezde i Partizana u ekipnim sportovima ove sezone, teško ćete je pronaći. Naime, večiti rivali su odmerili snage u fudbalu, košarci, odbojci i vaterpolu i sekcije kluba iz Ljutice Bogdana u 17 odigranih utakmica imaju neverovatnih 16 pobeda i jedan remi.

Krenimo redom, od najvažnije sporedne stvari na svetu, a naravno pričamo o fudbalu. Zanimljivo da su crno-beli samo u ovom sportu uspeli da dođu do počasne recke.

NADMOĆ NA PARKETU

To se dogodilo u prvom delu sezone Superlige Srbije, kada su Partizan i Crvena zvezda remizirali u Humskoj 1:1, a tada je domaćin poveo golom Filipa Stevanovića, ali je konačan rezultat postavio Aleksandar Katai. Ipak, pre samo mesec dana izabranici Dejana Stankovića pokazali su da su bolji od večitog rivala jer su slavili s minimalnih 1:0 na Marakani.

RepublikaFoto: Starsport
Gol Ivanića na 164. "večitom derbiju"

Košarka je sve do 2014. bio sport u kom je dominirao Partizan, ali ove sezone ni muškarci ni žene nisu uspeli da pobede komšije. Kada govorimo o jačem polu, tim Dejana Radonjića ima maksimalne tri pobede (dve u ABA ligi i jedna u polufinalu Kupa Radivoja Koraća), dok su i devojke upisale trijumfe u domaćem prvenstvu.

RepublikaFoto: ABA liga
Detalj sa košarkaškog derbija

Izostao rukometni derbi

Zanimljivo da Crvena zvezda i Partizan u muškoj rukometnoj konkurenciji nisu odigrali nijednu međusobnu utakmicu. U ovoj sezoni Superlige Srbije beogradski večiti rivali bili su podeljeni u različite grupe. Kasnije, crveno-beli su posle ligaškog dela sezone otišli u plej-aut, odnosno bore se za opstanak, dok su crno-beli bili visoko plasirani i igraju u plej-ofu i maštaju o tituli.

Identična situacije je i u odbojci, ali tamo je ukupan rezultat manji za jedan, odnosno 4:0. Odbojkaši i odbojkašice Crvene zvezde takođe su bili maksimalni protiv Partizana, pa su tako upisane po dve pobede u obe konkurencije i na domaćem i gostujućem parketu u Superligi Srbije.

SUROVO POTAPANJE

Osim košarke, i muška vaterpolo sekcija bila je ponos grobara, posebno ukoliko se zna podatak da je Partizan bio sedam puta prvak Evrope u ovom sportu. Ipak, unutrašnji problemi doveli su do toga da nekadašnja kontinentalna sila od ajkule u bazenu postane sitna riba. Najbolji ugao za poređenje jeste to što su ove sezone crveno-beli i crno-beli odmerili snage šest puta i svaki put je slavila Crvena zvezda! Pobede momaka u crveno-belim kapicama videli smo po dva puta u regularnom toku Superlige Srbije i plej-ofu istog takmičenja i jednom u regionalnoj ligi i Kupu Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Vaterpolo derbi
TABELA

Večiti derbiji u ekipnim sportovima

FUDBAL 1 1

KOŠARKA 5

3 pobede u muškoj i 2 u ženskoj konkurenciji

ODBOJKA 4

Po dve pobede u obe konkurencije

VATERPOLO 6

UKUPNO

16 1

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading