PRETI NAM SUSPENZIJA DO TRI GODINE: Legenda Crvene zvezde predviđa LOŠE VESTI srpskom fudbalu

Autor: Republika

Sport

10.05.2021

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crni oblaci nadvijaju se nad srpskim fudbalom!

RepublikaFoto: Starsport
Dueli sa "Večitog derbija"

Elitno klupsko takmičenje, ali i jedan rang niže, mogli bi da dožive totalni nokdaun usled skandala oko nameštanja mečeva pošto je šapu na taj slučaj odnedavno stavila Evropska kuća fudbala.

Naime, razoran udarac na već tužnu sudbinu Superlige i Prve lige Srbije mogla bi da zada UEFA, i to drakonskom kaznom u vidu suspenzije za domaće klubove na dve-tri godine iz svih njenih takmičenja, otkriva ekskluzivno za Srpski telegraf Dragiša Binić, nekadašnji čovek zadužen za pitanje regularnosti takmičenja u domaćem prvenstvu.

Dragiša: Istraga oko nameštanja mečeva traje mesecima i UEFA razmišlja o visokoj kazni

 

- Superliga i Prva liga Srbije odavno su na meti Evropske kuće fudbala zbog učestalih nameštenih mečeva, a ne treba zaboraviti da se u priču nedavno uključio i Interpol. UEFA bi uskoro mogla da izrekne Fudbalskom savezu Srbije suspenziju od dve do tri godine iz svih njenih takmičenja zbog istrage oko nečasnih radnji - otkrio je proslavljeni fudbaler za naš list.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Dragiša Binić

Podsetimo, koliko je problem ozbiljan, govori poruka Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, koji je najavio hapšenja "organizovane bande" koja na svim nivoima ruši integritet domaćih takmičenja.

- Tu mafijašku bandu iz fudbala, sve ćemo da ih pohapsimo. Kako ih nije sramota da im se ceo svet smeje zbog penala koje im sviraju. Mnogo sam tužan kada vidim kako nam izgleda završetak fudbalskog prvenstva. Neka pogledaju kako će nam izgledati sledeće prvenstvo i da li će igrati tri za tri - izričit je bio Vučić.

Ukoliko se najave oko suspenzije obistine, to bi za naš fudbal značio povratak u mulj, iz kojeg je jedva izašao, a svi rezultati u Evropi, pre svega, Crvene zvezde i Partizana prethodnih godina ne bi ništa vredeli. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading