VLAHOVIĆ NAJAVLJUJE NASTAVAK TERORA: Ovo nije MAKSIMUM, tek ću da REŠETAM

Autor: Tamara BUJIŠIĆ

Sport

10.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo bi pogubno za mene da se zadovoljim. Hrlim ka još višim ciljevima, kaže Dušan za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Vlahović

Napadač Fjorentine Dušan Vlahović (21) igra sezonu iz snova pošto sa 21 golom u sezoni diše za vratom Kristijanu Ronaldu na listi strelaca u italijanskoj Seriji A. Srpski reprezentativac se, međutim, time ne zadovoljava, naprotiv, u ekskluzivnom razgovoru za Srpski telegraf najavljuje da će tek rešetati i da dosadašnji učinak, zbog kog mu se klanjaju na Apeninima, nije njegov maksimum.

Od Dušanovih brojki zastaje dah. Nakon što je oborio rekord star 62 godine (postao najmlađi fudbaler sa 18+ golova u sezoni), dao dva pogotka Laciju, čime je Viola obezbedila opstanak, na njegovom nišanu je svrgavanje s trona legendarnog Gabrijela Batistute, koji je u jednoj takmičarskoj godini dao samo tri gola više. I to sve u debitantskoj sezoni.

- Svi ti uspesi su veoma značajni za mene, prvenstveno na planu samopouzdanja, ali isto tako smatram da uvek mogu bolje. Bilo bi pogubno za mene da pomislim da je ovo moj maksimum. Ovakve stvari su samo motiv da budem još jači i da hrlim ka još višim ciljevima - počinje priču Vlahović.

S Mihom igramo samo za praznike

Da li si razgovarao sa Sinišom Mihajlovićem posle utakmice sa Bolonjom na Vaskrs?

- Stigli smo samo da čestitamo Vaskrs jedan drugom. Zanimljivo, često se dešava da protiv Bolonje igramo na neki veliki praznik. Tri puta smo igrali protiv njih, od toga dva puta na Božić i jednom na Vaskrs.

Kakve su reakcije u klubu?

- Situacija s koronom je dosta toga promenila. U veoma teškoj smo situaciji jer ova sezona ne ide kako smo očekivali. Svi gledaju kako da izvuku maksimum. Uspeli smo da ostvarimo jedan zajednički cilj, a to je opstanak, manje je važno ko postiže golove. Ali, svakako, ja se nadam da sam se dobro pokazao za sada i da su iz kluba ponosni iako o tome nikada nismo razgovarali.

Tvoje partije ne prolaze nezapaženo?

- Jedino o čemu razmišljam jeste da privedemo sezonu kraju na što mirniji način. Naravno, uz to, i da dam što je moguće više golova jer znam da će to pomoći mojoj ekipi. A za ostalo polako, ima vremena.

Batistuta na nišanu, prešišao Kovačevića

Dušan Vlahović postao je tek četvrti stranac u istoriji Fjorentine koji je postigao 20 i više golova u sezoni. Pre Srbina, takav podvig pošao je za nogom još samo Gabrijelu Batistuti, Šveđaninu Kurtu Hamrinu i Urugvajcu Pedru Petroneu, s tim da Beograđaninu tri kola pre kraja šampionata nedostaje još isto toliko pogotka da pretekne legendarnog Argentinca po golgeterskom učinku u jednoj sezoni. Takođe, Dušan je nadmašio Darka Kovačevića (Real Sosijedad), jedinog Srbina u poslednjih 18 godina koji je u ligama petice postigao 20+ golova u sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Frank Riberi i Dušan Vlahović

Deliš svlačionicu s legendarnim Frankom Riberijem?

- Ponavljao sam više puta dosad, Frank je fantastičan igrač koji našem klubu neizmerno znači i za mene je čast i zadovoljstvo što s takvom legendom delim svlačionicu i teren. Riberi je prava ljudska veličina. On je igračina i prijatelj za primer, uvek je tu da pritekne u pomoć svima, zbog toga mislim da njegov uspeh u karijeri nije slučajan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading