POLITIČAR NA ČELU FSS? Zvanično! Isplivao KANDIDAT za NASLEDNIKA Slaviše Kokeze!

Autor:

Sport

06.05.2021

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se najvažnija odluka na Terazijama 35.

RepublikaFoto: Starsport
Doskorašnji predsednik FSS Slaviša Kokeza

FK Novi Pazar izneo je predlog po kome bi Rasim Ljajić trebalo da zameni Slavišu Kokezu na mestu prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije. Pazarci su izrazili punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj najavi da će se odlučno obračunati sa kriminalom u srpskom fudbalu.

Žalosno je i porazno da na to mora da reaguje prvi čovek države, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi, od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu - navodi se u saopštenju Novog Pazara u kome se još dodaje:

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Lider SDP Rasim Ljajić mogao bi na čelo FSS

S toga predlažemo da se sprovedu radikalne reforme koje bi podrazumevale sledeće mere. Prvo, održati najhitnije izbore na svim nivoima fudbalske organizacije, a naročito izabrati novo, nekompromitovano rukovodstvo i čelne ljude FSS. Drugo, za funkciju predsednika FSS, Novi Pazar predlaže Rasima Ljajića, koji bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene. Treće, da se reformiše celokupan sistem fudbalskog takmičenja, koji bi podrazumevao koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i posebno rad sa mlađim kategorijama. Četvrto, posebne promene su neophodne u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala. I peto, da nadležni državni organi ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice, a njihove aktere najoštrije sankcionišu ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone - poručili su iz grada sa Jošanice.

Podsetimo, od kada je Slaviša Kokeza podneo ostavku na čelu saveza ga menja potpredsednik Marko Pantelić, a Ljajić je prvi "zvanični" kandidat za upražnjeno mesto prvog čoveka srpskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivan

06.05.2021 11:53

Više me zanima da li će Kokeza u zatvor.