SVECI U BULI: PSŽ priželjkuje ČUDO protiv Sitija za finale Lige šampiona!

Autor:

Sport

04.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Timovi koji su kod kuće izgubili prvi meč polufinala Lige šampiona samo dvaput uspevali da dođu do borbe za trofej - Ajaks 1996. i Totenhem 2019.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča PSŽ-Mančester siti

Kako bi ponovili rezultat iz minule sezone i drugi put zaredom igrali finale Lige šampiona, fudbaleri Pari Sen Žermena moraće da naprave čudo kakvo je u istoriji elitnog takmičenja pod ovim nazivom viđeno svega dvaput. Otkad je Kup šampiona poneo ime Liga šampiona, a ima tome već 29 godina, samo dve ekipe uspele su da dođu do borbe za trofej posle poraza na domaćem terenu u prvom meču polufinala. Takvom podvigu nadaće se izabranici Maurisija Poketina kada večeras (21.00, Arena sport) izađu na Etihad na megdan Mančester sitiju, koji je u Parizu slavio sa 2:1, i imaće lepu priliku da se prvi put u istoriji bore za "ušati pehar".

"Sveci" će to pokušati da osujete, a da bi uspeli u tome, moraće da krenu stopama Ajaksa i Totenhema. "Kopljanici" su u sezoni 1995/96. kod kuće poraženi od Panatinaikosa sa 1:0, da bi slavili u Atini sa 3:0 i došli do finala, u kom su poraženi od Juventusa nakon penala. U sezoni 2018/19. Ajaks je bio žrtva. Savladali su Dušan Tadić i drugovi Totenhem u Londonu sa 1:0, da bi im u epskom revanšu het-trikom presudio Lukas Moura (3:2). Ni Totenhem, kao ni Ajaks iz 1996, nije uspeo da dođe do trofeja jer je u finalu poražen od Liverpula (2:0).

Najveća zvezda PSŽ Brazilac Nejmar poručio je da svaki Parižanin mora da veruje u uspeh "svetaca" i da je to prvi korak ka teškom cilju i plasmanu u finale.

- Očekuje nas teško gostovanje Mančester sitiju, ali moramo da verujemo u prolaz bez obzira na to koje nam se šanse daju. Mislim da svaki Parižanin mora da veruje u nas, ja ću biti prvi na listi. Boriću se do kraja i dati sve od sebe za pobedu - istakao je Nejmar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Priželjkuje čudo - Nejmar

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola ništa ne prepušta slučaju i ubeđen je da njegovom timu treba perfektna partija za plasman u finale.

- Moraćemo da budemo perfektni. Igramo s ekipom koja je prepuna talenta, nisu to samo jedan ili dva igrača. PSŽ je u stanju da jednom akcijom prelomi i dobije meč i zbog toga ćemo morati da budemo mentalno jaki. Svi će morati da budu posvećeni cilju - rekao je Gvardiola.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pun samopouzdanja - Pep Gvardiola

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading