MARADONA JE UBIJEN?! Počiniocima preti 25 godina ZATVORA

Autor:

Sport

28.04.2021

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona preminuo je u novembru prošle godine, a sada su se pojavili novi detalji vezani za njegovu smrt.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Armando Maradona

Dodatni izveštaj smrti Dijega Armanda Maradone biće dostavljen argentinskom tužilaštvu, a potom i objavljen 3. maja.

U njemu se navodi da je "El Pibe" preminuo zbog neiskustva lekara i zanemarenih signala. Zbog toga bi doktori koji su lečili Dijega, Leopold Luke i Agustina Kosačo, mogli da budu optuženi za ubistvo iz nehata.

Tamošnji list "TN Noticias" navodi da bi oni mogli da završe u zatvoru između osam i 25 godina.

Argentinska Vlada je bila inicijator dodanog veštačenja Maradonine smrti, a izveštaj kaže da je on umro od srca i hroničnih problema koje je imao sa bubrezima i jetrom.

 

Sa druge strane, Leopold i Agustina se terete da su zanemarili pacijenta u procesu opopravka od nege, zbog čega mu se stanje pogoršalo, što je na kraju dovelo i do smrti.

Maradonina vila navodno nije bila pripremljena za njegov oporavak posle operacije glave, a zbog neadekvatnih lekarskih kontrola niko nije shvatio da ima problem sa srcem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading