SKANDALIMA OKO NAMEŠTANJA U SRPSKOM FUDBALU NEMA KRAJA! Igrači i članovi uprava SE KLADILI SAMI PROTIV SEBE!

Autor: Republika

Sport

28.04.2021

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije nedavno je zbog nameštanja kaznila Borac iz Čačka i Železničar iz Pančeva, a sada su se pojavile informacije da su se pojedini fudbaleri, pa čak i članovi uprava kladili protiv sebe!

RepublikaFoto: boracfk.com
Fudbaleri čačanskog Borca

Iako su i Čačani i Pančevci tvrdili da nisu nameštali, i čak su pretili istupanjem iz takmičenja, pojavili su se novi dokazi, koji ih demantuju.

Nedeljnik otkriva da je u prethodnih pet godina UEFA poslala čak 81 upozorenje zbog utakmica koje su bile "čudne". 

UEFA postupa po prijavi kompanija koje je angažovala da proveravaju sve utakmice, ne prejudicira unapred da su mečevi namešteni, ali obaveštavajući Saveze od njih traži da ispitaju da li je bilo dogovaranja rezultata.

"Nedeljnik" prenosi da je Borac kažnjen jer su se pojedini igrači kluba iz Čačka kladili protiv sebe (izgubili 1:0), kao i određeni fudbaleri i rukovodstvo kluba iz Jagodine. Oni su se kladili da će izgubiti sa tri gola razlike i zaista je Trajal pobedio 3:0.

Potrebno je ne samo otkriti već i sprovesti istragu i prikupiti dokaze, sam FSS bez pomoći i saradnje sa svim članovima fudbalske organizacije i zainteresovanim stranama neće postići potpunu efikasnost u otkrivanju učesnika koji se bave nameštanjem fudbalskih utakmica ili bilo kojom drugom neregularnošću - izjavio je oficir za integritet FSS Svetislav Đurović.

On je dodao da saradnja sa državnim organima protiče dobro, a da je FSS dostavio informacije tužilaštvu i faktički inicirao pokretanje slučaja o nameštanju utakmica.

Saradnja sa UEFA je vrlo dobra i smatram da će u narednom periodu biti veoma intenzivna. Uefa nam nudi pomoć kako u izradi pravnog okvira, prevencije, edukacije, monitoringa, istraživanju slučajeva, tako i drugim oblastima koje pomažu u otkivanju i dokazivanju neregularnosti. UEFA je veoma zainteresovana za sve slučajeve koji su pokrenuti kako na osnovu njihovih informacija tako i onih koje je FSS inicirao na osnovu sopstvenih informacija - objasnio je Đurović.

Oficir za integritet FSS je rekao da će u razgovoru sa Minisarstvom za sport i Ministarstvom pravde Republike Srbije gledati i da uvedu nove članove krivičnih dela koji se odnose na nameštanje utakmica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading