JUGOVIĆ: VERUJEM U ZVEZDINO PROLEĆE!

Autor:

Sport

24.11.2017

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropsko proleće na Marakani! O tome se u Crvenoj zvezdi sanja punih 25 godina.

RepublikaFoto: Starsport
Veruje u mlad tim: Vladimir Jugović

Izabranici Vladana Milojevića imali su u četvrtak priliku da pobedom nad BATE Borisovim u 5. kolu Lige Evrope prezime na međunarodnoj sceni. Međutim, Zvezda je odigrala bez golova sa ekipom iz Borisova. Crveno-belima je ostala druga šansa kada u Beograd dođe Keln u poslednjoj rundi.

Zvezda je poslednji put igrala na proleće u Evropi 15. aprila 1992, u porazu od Anderlehta u gostima (3:2). Tada su crveno-beli bili aktuelni prvaci Starog kontinenta. Dres je u šampionskoj generaciji, između ostalih, nosio i Vladimir Jugović, koji veruje da su naslednici na pravom putu.

VELIKI TALENTI

- Ova generacija je na pravom putu, ide našim stopama i može daleko da dogura. Još je rano za pravu paralelu sa našim timom, morali bi prvo da osvoje Ligu šampiona (smeh). Ali obećavaju. I evropsko proleće je veliki uspeh, a jedina loša stvar je to što je od našeg takvog uspeha prošlo punih 25 godina. Momci su talentovani, biće mi drago ako budem u prilici da ih i početkom 2018. gledam u Ligi Evrope. Voleo bih da se to desi i Partizanu (takođe imao dve meč lopte, i iskoristio je prvu sinoć protiv Jang bojsa). S odlaskom reprezentacije na Svetsko prvenstvo, to je doprinelo preporodu srpskog fudbala - istakao je Jugović u razgovoru za Srpski telegraf.

VIŠE TRČANJA

Legendarni vezista nije želeo da izdvoji nikog iz Milojevićevog tima, već je podvig pripisao timskoj igri. Međutim, Jugović je primetio segment koji bi morao biti bolji ukoliko žele da ostave još veći trag.

- Ekipa igra dobro, ali onda padnu posle 50. ili 60. minuta. Kao da nemaju snage, a to pravi razliku. Veliki i bogati klubovi znamo čime ostvaruju uspeh, svi ostali moraju da se nametnu trudom i radom. I u Zvezdi moraju više da trče i time da nadoknade neke druge nedostatke - savetuje iskusni fudbaler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading