SRPSKA LEGENDA NA STRANI BOGATIH: Ideja o Superligi NIJE loša, u fudbalu treba uvesti sistem kao u NBA!

Autor:

Sport

25.04.2021

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protekle nedelje glavna vest u svetu fudbala bilo je potencijalno osnivanje Evropske Superlige.

RepublikaFoto: Starsport
Duel Harija Kejna i Nemanje Milunovića u Ligi šampiona

Najbogatiji klubovi Evrope, njih 12, odlučili su da se dogovore i naprave svoje takmičenje.

Ipak, nakon što je šest engleskih klubova, zbog velikog besa navijača, političara i fudbalskih legendi, odlučilo da istupi iz ovog dogovora Superliga je doživela fijasko posle nepunih 48 sati.

Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj smatra da bi trebalo osnovati takvo ili slično takmičenje.

- Meni ovo liči na probni balon. Ta namera oko lige najbogatijih postoji godinama. Samo je bilo pitanje vremena kada će neko da napravi prvi korak. Napravili su ga i čekali reakcije, a one su bile prilično negativne. Ništa to nije loše, sad, da li bi trebalo da bude zasebna liga ili da je vodi UEFA kao svih ovih godina, to je drugo pitanje - rekao je Paspalj za Kurir i dodao:

- Fudbal je planetarni sport, svi ga igraju, a on je veoma važna grana ekonomije. Mislim da je ideja logična kada sae postavi pitanje kako timovi koji koštaju stotine miliona evra mogu da budu u istom rangu sa onima koji vrede 20 ili 30, nije fer. Ako je zbog masivnosti i održanja tog sporta, ne kažem da velike zasluke ne pripadaju UEFA i FIFA za dobar rad i promociju fudbala.

RepublikaFoto: Starsport

On smatra da bi u fudbalu trebalo napraviti nešto kao što je NBA liga u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Fudbal treba da se ugleda na NBA zato što je to najbolja sportska organizacija na plenti. Da se bukvalno uzme isti aršin. To ne znači da limiti budu onolili koliko veliki klubovi mogu da doprinesu, već da se nađe neki dobar objektivni limit i da se napravi takva liga. Jer drugačije ne može. Uvek dajemo primer ekipa koje jednom u 15 godina dobiju nekog velikana u grupi, jer do grupe teško dobacujemo, pa se onda svi sećamo kako je to bilo. E kada svi imamo isto, sa željom da to bude više za sve, onda možeš da očekuješ da fudbal postane najkorektiniji sport na svetu - zaključio je Paspalj za Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading