Švajcari se šalili na račun Partizanovog stadiona: VRATILI SMO SE U ANTIČKO DOBA!

Autor:

Sport

23.11.2017

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stadion Partizana ostavio je jak utisak na goste iz Švajcarske. Međutim, ne zbog ambijenta koji su napravili "grobari" protiv njihovog Jang bojsa, već zbog stanja u kakvom se nalazi dom crno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Zdanje u Humskoj po modernosti ne može da se poredi sa stadionima u Švajcarskoj

- Pri ulasku na Partizanov stadion odmah vam navrnu sećanja na stari Vankdorf stadion u Bernu. Starinski crno-beli kameni pod, stepenice kao u zgradama starih škola, oronule fasade koje nisu okrečene godinama. Tu su jedan ili dva polomljena prozora, kablovi koji nisu dobro stavljeni u za to predviđene kutije, skoro pa antičke brave na vratima. Osetite se kao da su vas vratili u šezdesete ili sedamdesete godine prošlog veka - napisao je jedan od novinara koji je izveštavao sa utakmice 5. kola Lige Evrope.

Novinar: Kameni pod, oronule fasade i razbijeni prozori, ali odišu tradicijom i šarmom

Nakon početnog šoka, gost iz Švajcarske je vrlo brzo našao i svetlu stranu izgleda fudbalskog zdanja koje je već godinama na ivici da bude zaključano za međunarodne utakmice.

- Ova sportska arena otvorena je 1945. i od tada je samo sporadično renovirana. Odiše jednim posebnim šarmom. Ta 72 godina duga istorija može da se oseti na svakom koraku, u svemu što pogledate. Nasuprot fudbalskim hramovima moderne ere, gde fascinantni duh tradicije tako bolno nedostaje - konstatovao je novinar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading