ILIEV POTRESAO HUMSKU: Partizanu PROPAO najveći transfer u ISTORIJI srpskog fudbala!

Autor:

Sport

24.04.2021

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda crno-belih analizirala Dušana Vlahovića koji igra brutalno u Seriji A u tekućoj sezoni.

RepublikaFoto: Starsport
Ivica Iliev

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović igra sezonu karijere u Italiji, a za sajt Fiorentine Ivica Iliev je ocenio da će u budućnosti vredeti 100 miliona evra.

On je takođe dodao da su crno-beli prodali centarfora za mali novac, a da su ga zadržali godinu dana duže, to "bi bio najveći transfer u istoriji srpskog fudbala".

Od kako je otišao u Fjorentinu uvek sam govorio samo najbolje stvari o njemu, čak i kada su ga mnogi kritikovali. Sa mladim ljudima je potrebno strpljenje. Sećam se da mi je pre pet godina, kada sam počeo da radim kao operativac u Partizanu, skaut jedne velike evropske kompanije rekao da u njegovoj generaciji nema boljeg napadača na svetu. Tih godina se još nije čulo za Halanda, ali verujem da će u budućnosti uspeti da dosegne njegov nivo. Ne mislim da će se zaustaviti, jer ima karakter šampiona i nebo je granica za njegov talenat - počeo je Iliev, pa dodao:

- Već sa 16 godina je bio šampion. U glavi je bio kao 26-godišnjak. Radio je sa timom i pre i posle treninga. U glavi je poput Kristijana Ronalda.

RepublikaFoto: Starsport
Vlahović kao Ronaldo - Ivica Iliev

Bivši napadač "parnog valjka" je opisao kako se Vlahović obreo u Firenci.

- Prodali smo ga za mali novac, da je ostao sa nama još jednu sezonu bio bi to najveći transfer u istoriji srpskog fudbala. Prerano nas je napustio, ali Fjorentina je obavila strašan posao.

Za kraj, Iliev je ocenio gde bi Vlahović trebalo da nastavi karijeru.

- Prema mom mišljenju on može da igra u bilo kojoj ligi. Možda još uvek nije spreman za Premijer ligu jer mora još fizički da napreduje, ali za četiri-pet godina će biti. Ipak, vidim ga u nekom od najvećih italijanskih klubova, jer se oseća dobro u Seriji A, plivao kao riba u moru. Već danas bi bio spreman da zaigra u nekom od tih timova i mislim da trenutno vredi između 40.000.000 i 50.000.000, ali bi za par godina mogao da vredi 80.000.000 ili 100.000.000 evra. Malo je igrača koji tako brzo napreduju - zaključio je Ivica Iliev.

Podsetimo, Dušan Vlahović (21) je u tekućoj sezoni odigrao 34 utakmice u dresu Fiorentine na kojima je u 16 navrata tresao mrežu rivala, uz dve asistencije. Spekuliše se da bi naredne sezone mogao da zaigra za Romu ili Milan, a ugovor sa ljubičastima mu ističe leta 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading