ARSENALOVO SAMOUBISTVO: Autogol Lena i pobeda Evertona!

Autor:

Sport

23.04.2021

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Evertona savladali su Arsenal na Emirejtsu sa 1:0 u okviru 33. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trenutak koji je odredio sudbinu ovog meča

Everton je posle tri vezana remija stigao do pobede, pa je ostao u trci za plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Sa druge strane Arsenal se posle novog kiksa oprostio od borbe za izlazak u evropska taklmičenja i jedini spas može da mu bude osvajanje Lige Evrope.

U prvom poluvremenu Everton je imao više opasnijih prilika. Kalvert-Luin je šutirao glavom pored gola, Rišarlisonov udarac odbranio je fantastično Leno, a Sigurdson je pogodio prečku. Arsenal je najbliži golu bio posle udarca Sake, ali je Pikford bio siguran na golu Karamela.

Na startu drugog poluvremena, blokiran je dobar udarac Sigurdsona, a onda je na scenu stupio VAR.

Jedna od najzanimljivijih situacija na utakmici desila se u 62. minutu. Rišarlison je napravio penal, Džonatan Mos je pokazao na belu tačku, a onda je dobio poziv iz VAR sobe. Nije se gledalo da li je bio faul, već da li je bio ofsajd u začetku akcije. Naravno, povlačile su se famozne linije i na kraju je penal poništen i dosuđen je ofsajd.

Arsenal je potom imao dve šanse preko Holdinga i Sebaljosa, ali nisu uspeli do gola. Everton je do vođstva stigao u 76. minutu, Rišarlison je šutirao iskosa sadesne strane, a Leno je ispustio loptu koja se otkotrljala u mrežu. Na kraju je gol pripisan autogol Lena.

Arsenal je do kraja meča napadao i želeo barem boda, ali nije uspeo da se izvuče kao u prošlom kolu protiv Fulama, kada su do izjednačenja došli u 97. minutu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading