ČEFERIN ZGRMEO: Ko ode u Superligu, SNOSIĆE POSLEDICE

Autor: Republika

Sport

23.04.2021

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je izjavio da će se praviti razlika među klubovima osnivačima Superlige.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Čeferin

Real Madrid, Barselona, Juventus i Milan i dalje ostaju pri ideji igranja Superlige. Italijanski klubovi su objavili saopštenja u kojima su naveli da jasno čuju poruku navijača, ali nigde se ne navodi da odstupaju od takmičenja:

- Kristalno je jasno da će klubovi morati da odluče da li žele u Superligu ili ostaju evropski klubovi. Ako se izjasne za Superligu, neće moći da igraju Ligu šampiona. Ako su spremni za to, mogu da igraju u svom takmičenju - rekao je Čeferin.

UEFA razmatra i mogućnosti kažnjavanja zvaničnika i vlasnika klubova koji su učestvovali u celoj priči kreiranja Superlige bez obzira što se većina klubova povukla samo 48 sati kasnije:

- Čekamo pravnu ekspertizu, kada budemo imali sve detalje izaći ćemo u javnost. Svi snose odgovornost za svoje postupke i moraće da se suoče sa posledicama. Moje mišljenje je da je velika razlika između klubova koji su priznali da su pogrešili i koji su napustili projekat i onih drugih koji znaju da ću im poručiti da je ovaj projekat mrtav, ali oni i dalje verovatno veruju u njega - pojasnio je Čeferin.

- Na sastanku izvršnog komiteta dogovorili smo se da se povežemo sa državnim savezima i ligama koje imaju ineters u ovoj priči. Sledeće sedmice ćemo videti šta je sledeći korak. Bilo bi dobro da vidimo šta mogu pojedinačne lige da urade, šta mogu da urade savezi, a šta UEFA - dodao je Čeferin. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading