VELIKA GREŠKA! DOČEKAĆE GA NA NOŽ: Piksi izneo KONTROVERZAN stav o GORUĆOJ temi!

Autor:

Sport

22.04.2021

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se selektor Srbije čije reči će izazvati salvu reakcija u celom regionu.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, izjasnio se u razgovoru za Kurir da je protiv formiranja regionalne lige u fudbalu.

U poslednje vreme u javnosti pokrenuto je ovo pitanje, a mnogi u ovakvom formatu takmičenja vide spas za srpski fudbal, ali i čitav region Zapadnog Balkana. Ipak, Piksi stvari vidi na drugačiji način i podvlači kako regionalna liga sa sobom povlači niz pitanja na koje nije lako dati odgovor.

Pre svega, selektor "orlova" apostrofira da je pogrešno praviti paralele između fudbala i, na primer, košarke.

-Greška je ako se pravi paralela sa ostalim sportovima. Fudbal je malo drugačiji, fudbal je masovniji. Mnogo je lakše iskontrolisati halu gde se igra košarkaška utakmica ili boks meč, tu je manje publike, ali i drugačija publika. Formiranje takve lige i nije neka garancija da bi klubovi dobili na kvalitetu. Duži niz godina se priča o takvoj ligi, ali nisam previše optimista što se tiče toga. Mislim da se više priča nego što se zaista razmišlja u tom pravcu. Uostalom, mnogo tu ima problema, treba se usaglasiti sa UEFA koliko klubova i u koje evropsko takmičenje bi išli, ko bi bio predsednik te lige... - rekao je Dragan Stojković Piksi.

Pored Piksija, za pokretanje regionalne lige izjasnili su se Mehmed Baždarević, Miroslav Blažević i Darko Pančev, dok je kao "nerealnu" vide Predrag Mijatović i Darko Milanić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading