VRHUNSKI BEZOBRAZLUK! Piksi BESAN kao RIS - ove reči selektora Srbije izazvale CUNAMI!

Autor:

Sport

19.04.2021

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojković rešio da progovori.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi smatra da je osnivanje Superlige Evrope "bezobrazluk", a motive vidi u novcu.

- Lično mislim da ta poralizacija nije dobra i da... ne upotrebim neku ružniju reč, ali ovo je neka vrsta bezobrazluka da se uopšte dođe na tu ideju. Koliko čujem, tu je uleteo američki novac. E sad, ako pitate Amerikance za fudbal, oni će vam pričati za fudbal koji oni igraju, reći će da je to soker. Ako je to budućnost evropskog fudbala u sokeru, onda ja nemam reči... Ja ne podržavam tu ideju koliko god ona nekima izgleda kao dobro, ali zapravo nije dobra... Klubovi koji su se odlučili na ovako nešto, oni su ovim odlučili da se distanciraju od svih ostalih. Pa gospodo, je l ste vi ti koji ste izmislili taj fudbal?! Fudbal je malo širi pojam od vas 12 ili koliko vas ima. Nije to baš tako kao što vi mislite. Drugo, odakle crpite te igrače, pa dovodite ih iz nekih fravela, iz nekih rularnih predela i sela... - ocenio je Stojković.

On je upitan gde je tu srpski fudbal.

Ma, nema ga na mapi! Ne samo srpski fudbal, već generalno čitav fudbal. Portugalski, holandski... Ali ovde se radi o jednoj stvari, o novcu. Nemam ništa protiv da novac bude taj pokretač svega, fudbal zaista može teško da funkcioniše bez ulaganja. Međutim, ovo je jedna vrsta preterivanja, da bogati i moćni postanu još bogatiji, a to može da se vrati kao bumerang.

Piksi je ocenio i sudbinu Lige šampiona.

Ovakve podele su loše. A šta će biti dalje, videćemo. Ne treba zaboraviti da je Liga šamnpiona najbolje i najkvalitetnije takmičenje, računajući sve sportove. Kome sad ona smeta? To je ozbiljan šamar za UEFA i FIFA na kraju krajeva. A da li će oni to dozvoliti, lično mislim da neće. Ali ključeve ovog problema možda drže nacionalni savezi, pa treba da poruče klubovima "ako hoćete da igrate ovu Suprerligu Evrope, onda ne možete da igrate nacionalne lige". Pa da vidimo italijansku ligu bez Juvenstusa, Milana i Intera. Da li bi navijači to podržali?! Da li će navijači Mančester junajteda biti srećniji ako gledaju svaki treći dan Real Madrid, Barselonu, Juventus i ne znam koga još? Pa neće! Oni žele da gledaju svoju tradiciju, svoju istoriju, a to je da igraju protiv klubova u liga iz koje potiču. Prema tome mislim da će to malo teža priča biti. Znam da se sve svodi na novac i tih 350 miliona evra koji će dobiti svako za učešće, ali moje pitanje je gde je tu solidarnost?! Pokazuje se jedna arogancija koja nije prihvatljiva, pogotovo sad u vremenima gde planeta ima problema s virisom - zaključio je Dragan Stojković Piksi za "Kurir".

Podsetimo, Aleksandar Čeferin, prvi čovek UEFA, najavio je da će igrači koji budu nastupali u Superligi Evrope biti suspendovani za reprezentativne susrete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading