NIKAD NISMO BILI BLIŽI: Srbija dobija DVA predstavnika u Ligi šampiona?

Autor:

Sport

16.04.2021

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavija iz Praga i Dinamo Zagreb nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Lige Evrope, a takav ishod je skoro savršen za srpski fudbal.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Eliminacija Čeha i Hrvata dovela je Srbiju na 16. mesto UEFA rang liste, što je ogroman skok sa 19. pozicije.

Ovo znači da ukoliko bi u narednoj sezoni naši klubovi imali uspešnu odiseju u Evropi, Linglong Superliga Srbije bi u sezoni 2023/24 mogla da ima dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jednog u Ligi Evrope i dva u Ligi Konferencija. Za to je potrebno da naša liga stigne do 15. pozicije.

Ono što uvećava naše šanse jeste to da se naredne sezone brišu rezultati iz sezone 2016/17 koja je bila očajna za srpski klupski fudbal.Osvojeno je svega 2.875 bodova, što je gledano u odnosu na prethodnu kada je Crvena zvezda prezimila u Evropi izuzetno malo - 5.500.

Ukoliko bi Srbija uspela konačno da se dokopa 15. mesta koje je do sada bilo samo neostvareni san šampion bi kvalifikacije počinjao od drugog kola kvalifikacija Lige šampiona na "stazi prvaka" dok bi drugoplasirani klub iz Superlige počinjao kvalifikacije u istoj rundi takmičenja, ali iz "staze ligaša". Najveći rivali za to "zlatno mesto" na rang-listi evropske kuće fudbala i u novoj sezoni će biti Kiprani, Danci, Česi, Hrvati i Švajcarci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading