ISTINA O PREČKI KOJA I DANAS BOLI CELU NACIJU! Otkriveno ko je trebalo da šutira i zašto je PENAL IZVEO MIJAT! (VIDEO)

Autor: Republika

Sport

15.04.2021

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prečka koju je Predrag Mijatović pogodio protiv Holandije iz penala na Svetskom prvenstvu 1998. godine, i dalje je bolna tema i bolno sećanje srpskog fudbala!

RepublikaFoto: Printscreen/youtube
Trenutak kada je Mijatović 1998. izveo penal protiv Holandije

Mnogi se i danas bitaju zašto je tadašnji napadač Reala šutirao penal pri rezultatu 1:1, a ne Dragan Stojković Piksi, a upravo je sadašnji selektor objasnio šta se te noći desilo u Francuskoj na Mundijalu.

- Peđa mi je tražio. Nije ga išlo, nije bio u dobroj formi i bilo mu je strašno važno da da gol. Prišao mi je i rekao: 'Pusti mene molim te. Nisam zbog malera hteo da kažem ništa, šutnuo je dobro, ali nije imao sreće, kao što ni ja nisam protiv Argentine - rekao je Stojković za Sportski žurnal.

Inače, Jugoslavija je taj meč od Holandije izgubila rezultatom 2:1, jer je u 90. minutu Edgar Davids savladao Ivicu Kralja i odveo "lale" u četvrtfinale.

S druge strane, Mijatović je svojevremeno u jutarnjem programu poručio da je on bio zadužen da puca penale u takvim situacijama.

- Bilo je logično da ja šutiram, da ja budem taj koji će da uzme loptu pošto sam bio najbolji strelac u kvalifikacijama. To su momenti u kojima sam apsolutno siguran da ću da postignem gol. To je bio deo mog posla - istakao je Mijat.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading