TATINI SINOVI DRMAJU SRPSKIM FUDBALOM: Naši klubovi funkcionišu kao nasledne despotije

Autor:

Sport

14.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Superligi porodice Tončev i Simović vode surdulički Radnik i subotički Spartak, dok u Prvoj ligi gospodare Milanovići u Jagodini i Antići u Dinamu iz Vranja.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Novica i Stanislav Tončev

Fudbalski klub Crvena zvezda dobio je novo pojačanje, ali ne u igračkom kadru ili stručnom štabu, već u rukovodstvu. Naime, novi pomoćnik poslovnog direktora Marka Petrovića postao je Kostadin Terzić, sin generalnog direktora Zvezdana Terzića.

Možda jedan od čelnika crveno-belih priprema sina da ga nasledi na rukovodećoj funkciji na Marakani i, ako bi se to ostvarilo, to ne bi bilo prvi put u našem klupskom fudbalu da sin preuzme fotelju od oca. Trenutno imamo po dva takva slučaja u elitnom i drugoligaškom rangu.

LUDOST I HRABROST

Kada govorimo o Superligi Srbije, Stanislav Tončev vodi surdulički Radnik umesto tate Novice, a u subotičkom Spartaku je Nikola Simović zamenio Dragana. Upravo gospodin Dragan Simović, aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine, u razgovoru za Srpski telegraf objašnjava da njegova porodica nije "privatizovala" klub sa severa Srbije.

- Daleko od toga da smo privatizovali klub, ja sam odavno hteo da predam Spartak nekom drugom jer se ne isplati bacati novac u bunar bez dna. Na kraju se moj Nikola pokazao kao dovoljno hrabar i, moram reći, lud da dođe na čelo kluba i da ga finansira. Predlog je izglasan na skupštini putem izbora, a Nikola je stručan, završio je fakultet u Rimu, a i bivši je golman Spartaka - rekao je Simović senior za naš list.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Simović

Rang niže je priča za sebe, a poseban cirkus Kolorado je u Dinamu iz Vranja. Tamo je dobro poznati Dragan Antić Recko, sada trener "žutih", a prethodno predsednik kluba iz južne Srbije.

STEČAJNI PRAVAC

Inače, njega je na mestu prvog čoveka nasledio sin Marko, a takođe i drugi naslednik Miloš igra u klubu, na poziciji krilnog napadača, i zamenik je kapitena.

Osim njih, promenu na relaciji otac i sin videli smo i u Jagodini jer je Vladica Milanović nasledio oca Gorana. Ipak, stariji Milanović za Srpski telegraf tvrdi da ga njegov sin nije nasledio jer je nekadašnji osvajač Kupa Srbije iz 2013. ugašen 2018, a da je Vladica samo promenio ime kluba iz GFK Tabane u GFK Jagodina.

- Pogrešili ste, moj sin Vladica mene nije nasledio na mestu predsednika. Klub čiji sam ja bio prvi čovek u stečaju je već tri godine, a Vladica odavno s nekoliko prijatelja vodi GFK Tabane, koji je samo promenio ime u GFK Jagodina 1919, nasledio je i grb, a jedina sličnost sa starim klubom je što igraju na Gradskom stadionu - zaključio je Goran Milanović za naš list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading