PIKSI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Još mi je draže ako je lopta prešla liniju, Srbija je doživela mnoge NEPRAVDE, ali nismo plakali!

Autor:

Sport

13.04.2021

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković Piksi je uspešno startovao svoju odiseju na klupi reprezentacije Srbije.

RepublikaFoto: Starsport, twitter.com/printscreen, Tanjug/Dragan Kujundžić
Kristijano Ronaldo i Dragan Stojković Piksi

Stojković je bio gost na televiziji N1 kod novinarke Minje Miletić, a u emisiji se dotakao brojnih stvari.

Ova pozicija zahteva velika odricanja i veliku odgovornost, ali ja sam toga bio svestan i kao igrač i kao trener, uvek se kaže da ovde ima 100 selektora, ja bih rekao da ih ima i više, svi se razumeju u fudbal. Ali ovo mi predstavlja veliko zadovoljstvo, verujem da ćemo uspeti ono što smo zacrtali, borićemo se - istakao je Stojković.

On je otkrio kako bira igrače za nacionalni tim Srbije.

Gleda se njihova forma, individualni kvalitet, moram da kažem da se  niko nije mešao niti uticao na mene, imao neki predlog ili želju, pa da ja učinim nešto po nečijoj želji. Isključivo je to moja stvar, uzmem papir i olovku, pišem imena po pozicijama. Vrlo je jednostavno ako pošteno radite taj posao, mislim da su svi igrači zaslužili da budu tu koji su dobili poziv. Ali ja nisam opterećen rezultatima, mirno spavam, važno mi je da stvorim jaku grupu, koja će isto da misli, da ima isti cilj, da se bore, da trče, da se zalažu, da poseduju kolektivni duh, nema individualizma, individualni kvalitet da, ali u cilju kolektiva.

O meču sa Portugalom i Ronaldovom nepriznatom golu, Piksi je imao šta da kaže.

Iz jedne slike vidi se da je prešla gol liniju, iz druge, kada se gleda sa visine ona nije prešla, to će posebno Srbi da kažu. Video sam, to je prošlost. I ako je prešla, meni je još draže. Mi smo imali mnogo nepravde ranije, ali nismo plakali, nismo tražili javno izvinjenje... Portugal ne bi zasluženo pobedio i da im je priznat gol, oni su najbolji u Evropi, ali smo ih nadigrali potpuno na Marakani. Da pojasnim stvari oko ovog gola. Ako vratite film 20 minuta ranije, imali smo čist penal. Lopta je udarila u ruku igrača sa brojem četiri i sudija nije svirao penal. Nemaju pravo da se ljute, treba da budu srećni što nisu izgubili utakmicu.

RepublikaFoto: Starsport

Stojkovića je iznenadilo ponašanje Kristijana Ronalda.

Iznenađenje je da reaguje na taj način, on je jedan od najboljih u istoriji ovog sporta. Pola Srbije ga voli i navija za njega. Verovatno je bio iziritiran rezultatom, očekivao je pobedu, što je i bilo očekivano, ali iznenadili smo ga.

Selektor Srbije otkriva da je pristalica VAR sistema u fudbalu.

VAR je uveden da bi bilo poštenije suđenje. Uvek će biti podeljenih mišljenja. Protiv su oni koji kažu da usporava igru. Pa onda vidimo u Engleskoj da glavni sudija ne ide da gleda, nego čeka da mu kažu iz sobe, dok u drugima sudija gleda i procenjuje. Poštenije je svakako sa VAR-om, nemate pravo da se ljutite - rekao je selektor Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading