KRUŠEVLJANI OŠTRO DEMANTOVALI: Da nameštamo utakmice ne bismo se borili za opstanak

Autor:

Sport

12.04.2021

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Trajal iz Kruševca demantovao je da ima bilo kakve veze sa nameštanjem utakmica.

RepublikaFoto: printscreen YouTube/ FK TRAYAL TV
Vladan Gašić

Samo nekoliko sati nakon što su se pojavile informacije da UEFA ispituje mečeve Železničar - Borac Čačak (1:0) i Trajal - Jagodina (3:0), uprava kluba iz Kruševca je zakazala vanrednu konferenciju za medije.

Na konferenciji je reč imao Vladan Gašić, doskorašnji predsednik Trajala.

Saopštenje kluba prenosimo u celosti.

- Fudbalski klub Trajal najoštrije osuđuje takve radnje u srpskom fudbalu, ne samo u Prvoj nego i u Super ligi jer mi se nikada nismo bavili takvim nečasnim radnjama, dogovorima oko nameštanja mečeva i javno tražimo da se do detalja ispita sve u vezi te utakmice sa Jagodinom i da se pronađu krivci. Ne želimo da nas neko na ovaj način blati, jer smo jedan od klubova koji se najčasnije i najpoštenije bori od samog početka, a u prilog tome idu i poslednje tri utakmice gde smo osvojili samo bod od mogućih devet. Da se time bavimo mi bismo u tri meča trijumfovali i ne bismo se borili za opstanak!

- Čvrsto smo pri stavu da se što pre ispita ta sporna utakmica protiv Jagodine kao i oni koji imaju veze sa tim jer, ponavljamo još jednom, da smo mi klub koji od početka igra fer i pošteno i najoštrije osudjujemo svako nameštanje mečeva, bez obzira o kojoj ligi je reč. Svako ko je došao u Kruševac video je da smo mi jedan dobro organizovan klub, da igrači imaju sve uslove, redovna primanja, premije i sigurno je da bi im išlo u prilog da pobeđuju, ali mi ne želimo da na nepošten način uzimamo bodove i nameštamo utakmice jer to nikada nismo radili, niti ćemo!

- Svi koji sumnjaju mogu sve ovo da provere jer kod nas je sve transparentno, ali isto tako mogu da dođu u Kruševac kada Trajal igra i uvere se na licu mesta. Rado ćemo svakoga primiti kao pravi domaćini jer ako se malo bolje raspitate o FK Trajal niko vam neće reći da se ovaj klub bavi nameštanjem utakmica već da je to jedan od najbolje organizovanih klubova u Prvoj ligi Srbije. Ovom prilikom ograđujemo se od svakog nameštanja mečeva i to najoštrije osudjujemo a od nadležnih tražimo da sve ispitaju i drastično kazne izbacivanjem iz lige sve one klubove koji se time bave. Mi odgovorno tvrdimo nikada nećemo učestvovati u tim nečasnim radnjama i ne želimo da nas stavljaju u isti koš sa klubovima koji to rade jer se od samog početka zalažemo za časnu i korektnu borbu isključivo na terenu - navodi se u zvaničnom saopštenju uprave FK Trajal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading