UGLAS PERU RUKE OD NAMEŠTALJKI: Čelnici superligaša negiraju umešanost u SUMNJIVE RADNJE!

Autor:

Sport

13.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa nismo videli, ništa nismo čuli! Tako uglas u izjavama za Srpski telegraf odgovaraju čelnici srpskih fudbalskih klubova koji su, prema navodima više beogradskih medija, optuženi za nameštanje čak šest utakmica Superlige u martu i aprilu zbog poklanjanja bodova ekipama koje se bore za opstanak i štelovanja rezultata zarad jakih uplata i dobiti u azijskim kladionicama.

RepublikaFoto: Starsport
Rad - Vojvodina

PRETNJE TUŽBOM

Egzaktni dokazi, zasad, ne postoje, ali se veo sumnje nadvio nad čak devet klubova iz elitnog ranga, a reč je o Proleteru, Mladosti, Radu, Zlatiboru, Mačvi, Radniku, Novom Pazaru, Radničkom i Vojvodini. Novosađani, Lučanci i Banjičani su spomenuti u po dva navodno nameštena meča, ali iz tih klubova ljutito odbacuju sve, a neki čak prete tužbama.

- Ništa zvanično nam nije stiglo iz UEFA ili FSS. Te priče o nameštanju su čaršijska zlonamerna nagađanja i izmišljotine. Naš poraz od Mačve (3:1) i pobeda nad Proleterom (5:0) čisti su kao suza. Vi nastavite da pišete, a mi ćemo vam uputiti novu tužbu, jednu smo vam već juče ujutru poslali - rekao je pretećim tonom sportski direktor novosadskog Proletera Amir Bislimi, dok su iz Mladosti šokirani provlačenjem njihovog kluba kroz blato.

- Strašno je što se pišu nebuloze o nameštanju naših utakmica, to su gnusne laži. Igramo pošteno, suludo je da mi poklanjamo bodove, a nismo obezbedili opstanak. Nemamo dodirnih tačaka ni sa klađenjem. Pobogu, pa ja kažnjavam igrače ako ih vidim da su prošli pored kladionice - rekao nam je predsednik Lučanaca Vladimir Đorđević.

EVROPA PRE OPSTANKA

Iz Rada su nas porukom obavestili da nemaju komentar, dok prvi čovek Vojvodine Dragoljub Samardžić decidirano odbacuje tvrdnje da su prepustili bodove baš "građevinarima" u borbi za opstanak.

RepublikaFoto: Starsport
Dragoljub Samardžić

- Moji igrači ne bi aut poklonili rivalu, a kamoli bodove. Uostalom, mi još nismo obezbedili Evropu, te nema govora ni o kakvim ustupcima jer smo pošteni i čisti kao suza. Bili smo bolji od Rada u prvom poluvremenu, oni od nas u drugom za ta dva gola. Sve je bilo regularno - uverava nas Samardžić.

Ni Čajetinci ni Surduličani ne vide sebe kao deo lošeg društva.

- Nema ničeg spornog u našoj pobedi u Lučanima (2:0), slobodno neka svako pogleda snimak tog meča i onog iz prvog dela sezone. Časno igramo od prvog kola do kraja sezone, makar ispali u Prvu ligu - kazao je predsednik Zlatibora Željko Radulović, a slično je poručio i čelnik Radnika Stanislav Tončev:

- Ma to su smešne i neozbiljne priče, Radnik je svaki meč igrao časno i pošteno.

U Novom Pazaru su nam spustili slušalicu kada su čuli zbog čega ih zovemo, dok čelnici Mačve i Radničkog nisu bili dostupni za komentar.

Lazović: Za štelovanje optuženi samo prvoligaši

Iako su mediji u Srbiji preneli informaciju da su za nameštanje optuženi i superligaški klubovi, Dragomir Lazović, predsednik Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije, kaže za Srpski telegraf da su, za sada, od UEFA dopise dobili samo za dva duela drugog ranga Železničar - Borac (1:0) i Trajal - Jagodina (3:0).

- Zvaničan dopis iz UEFA smo dobili za mečeve u Pančevu i Kruševcu, te će ih detaljno ispitati Komisija za zaštitu integriteta FSS. Ako bude još utakmica označenih kao potencijalno nameštene, odmah ću vas obavestiti - obećao je Lazović.

SUMNJIVE UTAKMICE

DAVANJE BODOVA ZBOG OPSTANKA

Mladost - Zlatibor 0:2  3. mart

Rad - Radnik 2:0  21. mart

Rad - Vojvodina 2:0  7. april

NAMEŠTANJE ZBOG KLADIONICA

Mačva - Proleter 3:1  7. mart

Novi Pazar - Proleter 5:0  21. mart

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading